În Teleorman, locurile de muncă în scădere

Dacă în perioada anterioară ne bucuram de faptul că la nivelul judeţului Teleorman, agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în acest teritoriu au mai început să mişte, în sensul că aceştia au propus o ofertă de locuri de muncă de peste 200 de posturi, pentru această perioadă, situaţia s-a schimbat destul de mult.
La numai o săptămână oferta a scăzut cu 47 de posturi, de unde rezultă şi instabilitatea în ceea ce priveşte oferta locurilor de muncă vacsnte în judeţul Teleorman.
Prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, sunt oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, 157 de posturi vacante pentru perioada
6 – 12 martie 2014. Acestea sunt puse la dispoziţia şomerilor de către 17 agenţi economici din judeţ, în domenii de activitate precum: industrial, alimentaţie publică, confecţii textile, construcţii civile, vânzări, servicii şi comerţ.
După cum ne-am obişnuit, cele mai puţine posturi se adresează persoanelor cu studii superioare. Pentru acestea oferta cuprinde doar şapte posturi. Pentru persoanele cu studii medii şi profesionale sunt disponibile 42 de locuri, iar pentru persoanele necalificate, 108 locuri.
Zonele de interes unde sunt vacante locurile de muncă pentru această perioadă sunt Alexandria cu 93 posturi, oferite de 6 agenţi economici în domenii: industrial, alimentaţie publică, confecţii textile, servicii şi comerţ, vânzări. Dintre acestea nouă posturi sunt pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 78 posturi pentru persoane necalificate şi şase posturi pentru persoane cu studii superioare.
A doua zonă de interes este zona Roşiorii de Vede, care vine cu 30 locuri de muncă, în domeniile confecţiilor textile, financiar şi alimentaţie publică. Dintre acestea 16 locuri sunt pentru persoanele cu studii medii şi profesionale, 13 locuri pentru persoanele necalificate şi un singur loc este vacant pentru persoane cu studii superioare.
O altă zonă de interes este zona Zimnicea unde sunt vacante 25 locuri de muncă, în cadrul a trei agenţi economici în domeniul confecţiilor textile şi construcţiilor civile. Dintre acestea 8 locuri de muncă sunt pentru persoane cu studii profesionale şi 17 locuri pentru persoane necalificate.
Iar la Turnu Măgurele, oferta cuprinde doar nouă locuri de muncă, care vin din partea a trei agenţi economici din domeniul confecţiilor textile şi servicii şi se adresează persoanelor cu studii medii şi profesionale.
În ceea ce priveşte situaţia şomajului şi implicit a locurilor de muncă vacante în judeţul nostru, aceasta se poate schimba în bine numai atunci când investitorii vor alege să-şi dezvolte afacerile aici pe pământ Teleormănean. Până atunci ne vom amăgi cu cele câteva zeci de posturi prost plătite, care nu prezintă interes nici măcar din partea celor care îngroaşă rândurile şomerilor.

M.M.