În Teleorman e linişte, elevii nu au fost în grevă japoneză

În cursul zilei de marţi, 12 noiembrie 2013, am primit un comunicat de presă emis de Consiliul Naţional al Elevilor, prin care era semnalat faptul că în cursul zilei de ieri, în rândul elevilor se va desfăşura o grevă japoneză. În timpul acestei greve, elevii urmau să poarte la mână o banderolă albă, în semn de protest, pentru subfinanţarea sistemului educaţional. Conform aceleiaşi surse, se mai anunţa faptul că în unele judeţe, elevii vor lua parte chiar şi la marşuri şi acţiuni de protest alături de studenţi, după orele de curs.
Contrar aşteptărilor, Consiliului Naţional al Elevilor, în judeţul Teleorman elevii nu au fost în grevă japoneză, şi dacă în prima parte a zilei, aceştia nu au purtat banderole albe la mână, e greu de crezut ca după orele de curs, elevii din judeţul nostru s-au implicat în participarea la vreun marş de protest aşa cum s-a întâmplat în oraşele în care sunt mari centre universitare.
În ceea ce priveşte revendicările propuse de reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, lista cuprinde: dotarea corespunzătoare a unităţilor de învăţământ; decontarea integrală a cheltuielilor de transport pentru elevii navetişti; adaptarea învăţământului tehnologic la criteriile agenţilor economici; creşterea alocaţiilor; manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII- şi nu în ultimul rând revizuirea curriculumului şcolar şi conţinuturilor manualelor şcolare.

M.M.