În Teleorman, doar două locuri de muncă vacante pentru persoanele cu studii superioare

Oferta locurilor de muncă din judeţul Teleorman, rămâne în continuare săracă, chiar mai săracă decât perioada anterioară.
Începând de ieri şi până în ziua de 12 februarie 2014, prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Teleorman, sunt oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă doar 68 de posturi, ceea ce reprezintă o scădere destul de semnificativă în comparaţie cu posturile vacante din perioada anterioară, atunci când şomerii puteau alege din cele 92 de locuri de muncă.
În perioada respectivă, posturile sunt concentrate doar pe trei zone, Alexandria, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele.
Dacă în anii anteriori, în judeţul Teleorman cele mai multe locuri de muncă erau vacante în zona Alexandriei, începând din acest an situaţia s-a schimbat, acestea fiind concentrate în celelalte localităţi, ca urmare a extinderii activităţilor în rândul dezvoltatorilor din industria textilă. Cele mai multe posturi sunt vacante în zona Turnu Măgurele (29), alte 27 de posturi sunt disponibile la Roşiorii de Vede şi doar 12 locuri de muncă sunt vacante la Alexandria.
Defalcat pe zone, La Roşiorii de Vede toate posturile se adresează persoanelor care doresc să muncească în industria textilă, în meseria de confecţioner asamblor articole textile ori ca muncitor necalificat în industria textilă.
În zona Turnu Măgurele, 12 posturi, atât cât cuprinde oferta de la Alexandria, se adresează doar persoanelor care vor să ocupe un post la Spitalul Municipal. Aici sunt vacante şase posturi de asistent medical generalist, pentru care se cere şase ani vechime în câmpul muncii. Dar, atenţie, în cazul acestora contractul de muncă se va semna pentru o perioadă determinată. Celelalte posturi vacante în domeniul sanitar sunt pentru patru îngrijitoare la unităţi de ocrotire sanitară şi alte două posturi de infirmiere.
Restul ofertei de 17 posturi, se adresează persoanelor care doresc să muncească în domeniul industriei textile. Dintre acestea doar două posturi sunt pentru muncitori necalificaţi în domeniul agricol.
Iar la Alexandria, oferta s-a limitat la 12 posturi. Dintre acestea doar două se adresează persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Posturile respective sunt oferite de aceeaşi societate, care impune viitorilor angajaţi să facă dovada vechimii în câmpul muncii de un şi până la trei ani. Restul ofertei cuprinde posturi de operator introducere, validare şi prelucrare date, electrician auto, agent de vânzări, comisioner, manipulant mărfuri, cosmetician, femeie de serviciu, ospătar.
În cazul ofertelor vacante în această perioadă, angajatorii impun o vechime în câmpul muncii de la zero şi până la şase ani, iar marea majoritate a contractelor încheiate între angajat şi angajator se vor semna pentru o perioadă nedeterminată.
În raport cu celelalte judeţe, oferta posturilor vacante pentru această perioadă, menţine Teleormanul, printre judeţele cu cele mai puţine locuri de muncă. Situaţie din care judeţul nostru nu va ieşi prea curând, atâta timp cât în zona noastră economia e la pământ.
Ţinând cont de faptul că, în această săptămână, 7 – 14 februarie, cea mai bogată ofertă de locuri de muncă (1355 posturi) este vacantă la Bucureşti, o posibilă soluţie ar putea fi naveta.

M.M.