În Teleorman au fost efectuate doar 2808 teste de covid 19

De la începutul pandemiei și până în prezent, în județul Teleorman au fost efectuate doar 2808 teste de covid 19.

La nivelul județului Teleorman, sunt monitorizate în prezent, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, 1319 persoane aflate în izolare la domiciliu și 7 persoane aflate în carantină instituționalizată.

De la începutul epidemiei, la nivelul județului, au fost efectuate 2808 teste COVID-19, dintre care 1507 în laboratorul coordonat de DSP Teleorman și 509 în cadrul laboratorului Spitalului Județean de Urgență Alexandria.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Grădinițele din Alexandria își redeschid porțile. 55 de cereri pentru înscrierea copiilor în grădinițe pentru frecventarea acestora pe perioada de vară. La nivelul municipiului Alexandria funcționează 6 grădinițe cu program prelungit, după cum urmează: Grădinița cu PP Nr. 4; Grădinița cu PP Nr. 6; Grădinița cu PP Nr. 7; Grădinița cu PP Nr. 8; Grădinița cu PP ”Ion Creangă”; Grădinița cu PP Nr. 10.

În acest context și după efectuarea unei analize a situației concrete din fiecare unitate de învățământ preșcolar, după consultarea tuturor directorilor grădinițelor, am decis ca Grădinița cu P.P. nr. 6 și Grădinița cu P.P. nr. 10 din Alexandria să fie redeschise din data de 25 iunie 2020 și toată luna iulie, urmând ca în această perioadă să lucrăm la asigurarea măsurilor de siguranță și distanțare socială și în celelalte grădinițe, cu precizarea că, vom anunța din timp care unități se vor redeschide din luna august.

C. DUMITRACHE