În Teleorman, 1.767 de fermieri au depus cerere pentru subvenţia la ovine şi caprine

Campania de depunere a cererilor pentru obţinerea subvenţiilor aferente anului 2013 pentru ovine şi caprine a fost finalizată, după cum precizează purtătorul de cuvânt al APIA Teleorman, Cristina Epure. În cadrul acestei campanii, au depus cereri pentru obţinerea sprijinului financiar 1.767 teleormăneni, dintre aceştia 851 fiind crescători de ovine, iar 916 având în proprietate efective de caprine.
În acelaşi timp, au fost depuse de către agricultorii teleormăneni şi cereri pentru obţinerea sprijinului financiar pe suprafaţă, prin Programul SAPS, pentru anul 2013. Până în urmă cu două zile, la centrele APIA Teleorman au fost depuse cereri de către 16.745 de fermieri, din totalul de 20.746 agricultori programaţi pentru această perioadă de către APIA, procentual aceasta însemnând 80,71 la sută. Toate cererile pentru obţinerea sprijinului pe suprafaţă au fost depuse utilizând aplicaţia IPA Online.
Campania de depunere a cererilor de sprijin financiar pe suprafaţă a început la data de 1 martie şi se va derula până la data de 15 mai 2013. După această dată mai pot fi depuse cereri şi în intervalul 16 mai – 10 iunie a.c., dar se vor aplica penalităţi de 1 la sută pentru fiecare zi de întârziere. Suprafaţa agricolă totală pentru care fermierii teleormăneni vor depune cereri pentru sprijin financiar de la Uniunea Europeană şi de la bugetul de stat este de circa 40.000 hectare.

George ZAVERA