În sfârşit, fosta stradă Partizani va fi reabilitată

Lipsa banilor a fost principalul motiv pentru care amenajarea variantei ocolitoare pe DN51 în municipiul Alexandria (strada Al. Ghica, fostă Partizani), a fost tergiversată cu câţiva ani.
Pentru prima dată, un astfel de proiect de hotărâre, supus dezbaterii consiliului local, a fost elaborat în 2007. Proiectul respectiv avea ca obiect amenajarea variantei ocolitoare pe DN51, având două tronsoane. Primul dintre acestea este cuprins între strada Bucureşti şi strada Meşteşugari, iar cel de-al doilea tronson se află între strada Al. Ghica şi strada Dunării (strada Dr. Stâncă).
Pentru că demararea lucrărilor a întârziat mai mulţi ani şi ţinând cont de importanţa acestui sector de drum care face legătura între DN6 (E70) şi DN51, aleşii locali au adoptat în cea mai recentă şedinţă a consiliului local un proiect de hotărâre ce face referire la modificarea anexei HCL 5/29.01.2008 cu privire la aprobarea documentaţiei şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare sistem rutier amenajare varianta ocolitoare pe DN51 în Alexandria”. În plus, potrivit Raportului de specialitate, pentru că traseul drumului naţional DN51 se suprapune cu strada Al. Ghica, strada Meşteşugari şi strada Dunării, sistemul rutier în cauză este grav deteriorat, aproape impracticabil, iar traficul se desfăşoară cu mare greutate afectând siguranţa locuinţelor din zonă, este necesară lansarea în execuţie acestui obiectiv.
Prin hotărârea de consiliu din 2008 a fost aprobată documentaţia şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul cu pricina, iar în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute, consilierii locali au aprobat valoarea totală a investiţiei care se ridică la 5.710.285.32 lei, inclusiv TVA.
Conform datelor de ordin tehnic, carosabilul în sectorul rutier specificat va avea o lungime de 1750 m, o lăţime de 7 m şi o suprafaţă totală de 30.000 mp.

M. MEILĂ