În plină pandemie, maximă ipocrizie

Amuzantă și îngrozitoare, în același timp, pentru acești 31 de ani de democrație atinsă de sindromul vacii nebune, ipocrizia politicienilor noștri a explodat luni în Parlament ca o bombă artizanală din rucsacul unui taliban, într-o catedrală din occidentul european, sufocat de pandemia multiculturalismului. Marcel Ciolacu, reformatorul PSD, a anunțat că demisionează în ultima zi de mandat pentru a nu mai beneficia de pensia specială, fiind urmat la distanță de câteva minute de camaradul Simonis, șeful grupului social democrat din Camera Deputaților, care și-a anunțat și el demisia.

Inspirat sau bine informat, Ciolacu și Simonis le-au luat fața useriștilor, care hotărâseră în mare secret ca toți parlamentarii să-și dea demisia în bloc marți, 24 decembrie. Dar se pare că cineva a defectat și i-a strecurat liderului PSD un as în mânecă.

Lăsați în ofsaid, useriștii au anunțat și ei, prin vocea lui Dan Barna, demisia în bloc.

Ipocrizie maximă și din partea lui Ciolacu și din partea lui Barna. Eliminarea pensiilor speciale ale deputaților se putea face simplu și rapid prin abrogarea din statutul deputaților și senatorilor a articolelor care se refereau la această problemă.

Este clar că prin această manevră ei nu fac altceva decât să confirme ceea ce știe toată lumea. În preajma alegerilor, partidele mari tânjesc după majorități confortabile, iar cele mici după amărâtul de 5%, care le permite să apuce și ei o ciosvârtă de la masa bogaților. De aceea la fel de ipocriții Ponta și Tomac au sărit la gâturile lui Barna și Ciolacu, deși sunt la fel de vinovați de această chestiune.

Ludovic Orban, acuzat că n-a dat o ordonanță care să suspende pensiile speciale pentru parlamentari, nu s-a sfiit să-l facă pe Ciolacu mincinos și demagog. „Să minți cu atâta nerușinare românii spunând că nu beneficiezi de pensie specială dacă îți dai demisia înainte de finalizarea mandatului este de neacceptat. Nu este adevărat. I se calculează pensia specială pentru perioada de mandat pe care a petrecut.o.”

Șt. B.