În plină iarnă, era să rămână fără acoperiş

În pericol de a rămâne fără acoperiş, din cauza unui incendiu, a fost Olimpia C., din comuna Talpa, sat Talpa Poştei, a cărei casă a fost cuprinsă de flăcări în ziua de 19 ianuarie 2014.
În acest caz, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Videle au fost alertaţi de izbucnirea incendiului pe numărul unic de urgenţă 112, în jurul orelor 14.22, aceştia deplasându-se de urgenţă la faţa locului cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.
La sosirea forţelor de intervenţie, s-a constatat că focul se manifesta la o anexă a casei de locuit, pe o suprafaţă de cca. 10 mp, şi la acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 8 mp, cu posibilitatea propagării flăcărilor la întregul imobil.
În mai puţin de 30 de minute, pompierii militari au reuşit să localizeze şi să lichideze incendiul în stadiul în care a fost găsit, fiind salvate bunuri materiale de aproape 10.000 de lei. Pagubele au fost apreciate la suma de 5.000 de lei.
Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că evenimentul s-a produs din vina unui foc lăsat nesupravegheat în apropierea anexei gospodăreşti. La această intervenţie nu s-au înregistrat victime.

M.M.