În plin sezon al vacanțelor, la nivelul judeţului Teleorman sunt vacante 334 locuri de muncă

Unii pleacă în concedii, alții își caută un loc de muncă. Și din fericire au de unde alege. În această perioadă în baza de date a AJOFM Teleorman sunt înregistrate 334 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea 9 sunt pentru persoanele cu studii superioare, 102 pentru persoanele calificate în diverse meserii, 125 pentru persoanele cu studii liceale iar 98 de posturi se adresează muncitorilor necalificaţi.

Meseriile în care au fost comunicate locurile vacante sunt : inginermecanic, consilier financiar-contabil, laborant chimist,electromecanic, agent vanzari, agent de securitate, electrician de întreţinere şi reparaţii, lucrător comercial, sudor, tamplar, zidar, lăcătuș mecanic, sofer autocamion/masina de mare tonaj, sofer de autoturisme si camionete, zidar pietrar, muncitor necalificat, etc.

Agenţiilor economici au obligaţia, conform prevederilor Legii, să comunice agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

În situaţia în care agenţii economici au ocupat locurile de muncă declarate vacante, au obligaţia să anunţe ocuparea acestora în termen de o zi.

Claudiu DUMITRACHE