În Piaţa Centrală din Alexandria aproape toată activitatea comercială s-a mutat sub cupolă

Zăpada şi temperaturile scăzute au făcut ca la această dată, la Alexandria, activitatea comercianţilor din Piaţa Centrală să se desfăşoare sub aspectul a doi poli. Cel de interes, atât pentru cumpărători cât şi pentru comercianţi se află sub cupolă, iar celălalt pol, polul frigului, nu mai prezintă mare interes nici pentru cumpărători şi nici pentru comercianţi este localizat în zona meselor amplasate în aer liber. Aici doar câţiva dintre producători s-au încăpăţânat să-şi etaleze marfa, sub cerul liber, în zilele în care gerul dă semne de slăbiciune. Restul comercianţilor şi-au mutat produsele sub cupolă, acolo unde a fost suplimentat numărul meselor astfel încât să poată acoperi necesarul. Chiar şi aşa, unii dintre comercianţi au refuzat să stea la căldură, şi s-au încăpăţânat, după cum spuneam, să stea cu produsele lor în aer liber, riscând ca acestea să îngheţe, cu speranţa că vor putea vinde mai mult decât ceilalţi.
Total greşit, spunem noi, atâta timp cât sub cupolă oferta este mult mai bogată, iar produsele mult mai sigure.
Aşadar, zona care reprezintă în prezent nucleul activităţii de comerţ din piaţa centrală, aflată sub cupola pieţei, printre citrice şi fructe autohtone care se găsesc din abundenţă, cetăţenii se pot aproviziona şi cu legume şi zarzavaturi dintre cele mai variate, de la ardei, roşii, varză, castraveţi şi până la ridichi, salată verde şi praz, toate proaspete.
Chiar dacă supermarketurile îi concurează pe cei din piaţă, oferind aceleaşi produse la jumătate de preţ, negustorii nu se plâng.
“Noi avem clienţii noşti, pe care îi servim cu marfă proaspătă, şi care nu ar cumpăra din altă parte banane pătate sau portocale seci”, spunea unul dintre cei mai cunoscuţi pieţari,
care expune spre vânzare atât legume cât şi fructe din cele mai variate soiuri.
Şi cei care vând aici mere, şi care nu sunt puţini la număr şi-au făcut clienţii lor, aşa că după o zi obişnuită, după lăsatul serii atunci când trag linie, pleacă acasă mulţumiţi.
În condiţiile acestea de temperaturi scăzute, o bună perioadă de timp, rădăcinoasele şi zarzavatul se vor comercializa din acelaşi loc cu fructele şi legumele, de sub cupola pieţei, aşa că cetăţenii se pot aproviziona în condiţii de confort termic, iar comercianţii nu mai riscă să le degere mâinile şi produsele.

MM.