În Piaţa Alexandria produsele sezonului de primăvară se vând cu preţuri accesibile

Vremea neobişnuit de caldă pentru acest interval de timp, i-a determinat pe micii producători să vină în piaţă cu o ofertă destul de bogată în ceea ce priveşte produsele specifice sezonului de primăvară, salată verde, ridichi şi ceapă verde, legume care se vând la această dată, cu preţuri destul de accesibile.
De exemplu, preţul unei salate oscilează între 1 leu şi 2,5 lei, în funcţie mărime şi de aspect, iar preţul la ridichi şi ceapă verde este de 1 leu şi până la 2 lei, în funcţie de cât de bogată este legătura. De remarcat faptul că nu sunt puţini cei care să se încumete să iasă pe piaţă cu aceste produse. Şi vorba aceea, cine nu ar dori să savureze o salată verde proaspătă, asezonată cu ridichi şi ceapă verde, aşa ca o cură de detoxifiere, după mesele bogate din preajma Sărbătorilor de iarnă?
Pe lângă aceste produse, aici în piaţa din Alexandria se mai găsesc şi rădăcinoase precum ţelină, morcov, păstârnac, sfeclă roşie, praz şi alte verdeţuri, dar şi cartofi din mai multe categorii, produse care de asemenea se vând la preţuri accesibile. Probabil că din acest motiv al preţurilor mici, mare parte dintre comercianţii care şi-au închiriat mese sub acoperişul pieţei, au preferat mai degrabă să le lase fără marfă, aceştia alegând să-şi termine treburile prin gospodării, decât să îngheţe de frig aşteptându-şi clienţii şi aşa puţini. În aceste condiţii, în timp ce mesele din zona protejată cât de cât de intemperii sunt pur si simplu goale, mici producători, încearcă cu greu să-şi valorifice producţia din propriile grădini, sub cerul liber, adăpostindu-se cum pot de picăturile de ploaie, ori de fulgii de zăpadă care uneori le acoperă marfa.

M.M.

About The Author