“În paşi de dans”, la Alexandria

Festivalul – Concurs Naţional cu participare internaţională “În paşi de dans”, se va bucura în curând de cea de a V-a sa ediţie.
Evenimentul a fost iniţiat în anul 2009, la propunerea Consiliului Elevilor din Liceul Teoretic “A.I. Cuza” Alexandria, ca o dorinţă a existenţei unui concurs de dans la care să participe numai elevi de licee fără profil artistic – coregrafic.
La ediţiile anterioare, secţiunile concursului au fost dans popular mixt, dans popular de fete (băieţi), dans tradiţional al popoarelor, dans modern, majorete, dans de societate.
Parteneri, în cadrul concursului, vor fi Primăria Municipiului Alexandria, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Casa de cultură a Municipiului Alexandria, Palatul Copiilor Alexandria, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman şi Consiliul Reprezentativ al Părinţilor din Liceul Teoretic “A.I. Cuza” din Alexandria.
La ediţia din acest an, care este programată pentru ziua de 18 mai 2013 şi care se va desfăşura pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din municipalitate, şi-au anunţat participarea formaţii din Bulgaria, Buzău, Deva, Podul Iloaiei Iaşi, Piteşti, Găieşti, Cornetu, Roşiorii de Vede, Zimnicea, Videle, Alexandria.

M.M.