În luptă cu gripa. Spaţiile publice din Alexandria sunt dezinfecte

Mijloacele de transport în comun din municipiul Alexandria sunt dezinfectate pentru prevenirea răspândirii virusului gripal.

De teamă ca virusul gripal să nu se extindă, autorităţile Alexandria iau măsuri speciale.Toate autobuzele din oraş, dar şi spaţiile publice aglomerate, cum este cinematograful, sunt dezinfectate.

“Având în vedere evoluția îmbolnăvirilor cauzate de virusul gripal, astăzi Serviciul Public de Transport Local a dezinfectat cu substanțe biocide autorizate toate mijloacele de transport de călători pe care le are în dotare. Operațiunea va continua zilnic”, spune primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

Şi nu numai autobuzele au fost dezinfectate. Municipalitatea dă cu soluţie şi în incinta cinematografului.

“Continuăm dezinfecția în spațiile publice aglomerate. Astăzi Cinema Alexandria”, adaugă Drăguşin.

Gripa este o afecţiune respiratorie contagioasă, provocata de virusurile gripale. Poate avea consecinţe moderate până la severe, conducand uneori chiar la deces. Gripa este diferită de o răceală, debutează brusc şi violent, în timp ce simptomele răcelii cresc gradual în intensitate.

În gripă, perioada de incubaţie variază între 1 şi 4 zile. Adulţii pot infecta alte persoane încă dinainte de debutul simtomelor. De obicei, perioada de contagiozitate durează până la 7 zile de la debutul simptomelor, însă poate depăşi o săptămână în cazul anumitor persoane, în special copii de până la 5 ani şi persoane cu un sistem imunitar slăbit.

Gripa se caracterizează prin febra, cefalee, stare generală de rău, tuse neproductivă, dureri în gât. În cazul copiilor, gripa este adesea asociată cu otita medie, greaţă şi vărsături.

C.D.