În cadrul proiectului Antreprenorium * 27 de tineri din Teleorman vor primi câte 160.000 de lei pentru derularea de afaceri proprii

La Alexandria, ieri, în sala de conferinţe din cadrul Palatului Administrativ a avut loc un eveniment deosebit de important pentru tinerii viitori antreprenori din Teleorman. În cadrul Proiectului #Antreprenorium, implementat în cele şapte judeţe ale regiunii Sud Muntenia de către Asociaţia “Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor” EUROPROJECT, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat au fost prezentate rezultatele obţinute de către tinerii care s-au încris în acest proiect. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunea Sud Muntenia. Se urmăreşte dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi manageriale şi susţinerea dezvoltării spiritului antreprenorial şi inovator a 400 de persoane care doresc să iniţieze o activitate independentă prin participarea la cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului. Implementarea proiectului va conduce la susţinerea a 55 de firme nou înfiinţate, prin intermediul schemei de minimis, şi la crearea a cel puţin 110 locuri de muncă.

În urma organizării unui concurs de planuri de afaceri, cele mai bune planuri de afaceri, aparţinând unui număr de 55 de tineri antreprenori, vor primi, fiecare, o finanţare în cadrul proiectului de maximum 160.000 lei.

La întrunirea de la Alexandria, alături de organizatori, au fost prezenţi domnul Florin Jianu – preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi desigur tinerii teleormăneni care au urmat cursuri de antreprenoriat în cadrul acestui proiect şi ale căror idei de afaceri (proiecte) au fost declarate eligibile, pentru a primi finanţare nerambursabilă. Întâlnirea a fost moderată de către Maria Stoian, conducătoarea echipei de implementare a proiectului în judeţul Teleorman.

În cadrul acestui proiect s-a înscris pentru a urma cursuri pentru dezvoltarea de competenţe antreprenoriale 400 de tineri din cele şapte judeţe ale regiunii Sud Muntenia, din aceştia 120 de tineri fiind din judeţul Teleorman. Din cei 120 de tineri din Teleorman, 35 au depus proiecte pentru înfiinţarea de afaceri proprii. În urma evaluării proiectelor depuse la nivelul regiunii Sud Muntenia, au fost declarate eligibile 55 de planuri de afaceri, din acestea 27 proiecte declarate câştigătoare aparţinând tinerilor din judeţul Teleorman, alte şase proiecte fiind înscrise în lista de aşteptare. Cei 27 de tineri din Teleorman vor primi câte 160.000 lei nerambursabili pentru derularea activităţii în cadrul firmelor pe care le vor înfiinţa pentru a pune în aplicare propriile planuri de afaceri. Este un success remarcabil al tinerilor din Teleorman, planurile de afaceri propuse de aceştia, statistiv vorbind, reprezentând 49% din totalul proiectelor eligibile depuse de către toţi tinerii din cele şapte judeţe ale regiunii Sud Muntenia : Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman.

George ZAVERA