În atenţia fermierilor! – S-a prelungit termenul de depunere a cererilor pentru subvenţia la motorină

Ministerul Agriculturii a hotărât prelungirea termenului limită iniţial de 31 ianuarie 2014 prevăzut pentru depunerea cererilor de plată pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV 2013 şi pentru schemele de ajutor de stat în agricultură pentru plata primelor de asigurare până la data de 28 februarie 2014. Măsura de prelungire a termenului de depunere a cererilor este justificată de condiţiile meteorologice din ultima parte a lunii ianuarie 2014, care au generat în teritoriu imposibilitatea depunerii la timp a cererilor de plată.
“Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile din ultima decadă a lunii ianuarie 2014, perioadă în care, pentru o mare parte din judeţele ţării a fost declarat cod galben, portocaliu sau roşu de viscol şi ninsoare, ceea ce a generat dificultăţi în deplasarea agricultorilor de la domiciliu la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în vederea depunerii cererilor de plată a ajutoarelor de stat cuvenite, se impune reglementarea unei noi perioade de depunere a acestora, respectiv de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri până la data de 28 februarie 2014, inclusiv”, se arată în motivarea proiectului de H.G. publicat de Ministerul Agriculturii în data de 18 februarie 2014.
Cererile de plată şi documentele fiscale pentru ajutoarele de stat acordate pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV din 2013 şi pentru plata primelor de asigurare pot fi depuse la centrele judeţene APIA până în 28 februarie 2014, inclusiv.

George ZAVERA