În atenția crescătorilor de ovine și caprine!

Pentru a fi eligibili la încasarea sprijinului cuplat zootehnic (SCZ), subvenție europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de animal, 17,71 euro/cap de animal în 2019, crescătorii de ovine și caprine trebuie să prezinte la APIA, până la data de 1 septembrie, adeverințele din care să reiasă că animalele au fost înscrise în registrele genelogice ale raselor, după cum anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Potrivit APIA, berbecii pentru care se solicită sprijin cuplat zootehnic, SCZ, trebuie să fie înscriși în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală, până în data de 1 septembrie 2020, inclusiv. Efectivul de femele ovine înscrise / înregistrate în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală sau suplimentară, pentru care se acordă SCZ, trebuie să respecte raportul de sexe de minimum un berbec înscris în registrul genealogic al aceleiași rase, secțiunea principală, la 35 de femele ovine. Condiţia de eligibilitate trebuie să fie îndeplinită până la data de 1 septembrie 2020, inclusiv.

Țapii pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscriși în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală, până în data de 1 septembrie 2020, inclusiv. Efectivul de femele caprine înscrise / înregistrate în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală sau suplimentară, pentru care se acordă SCZ, trebuie să respecte raportul de sexe de minimum un țap înscris în registrul genealogic al aceleiași rase, secțiunea principală, la 35 de femele caprine. Adeverința poat fi depusă la APIA la data de 1 septembrie 2020, inclusiv.

Adeverinţa eliberată de asociaţia / agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al rasei sau adeverinţa eliberată de Oficiul pentru Zootehnie se poate depune la APIA până în data de 1 septembrie 2020 inclusiv.

Cuantumul sprijinului cuplat pentru ovine și caprine, la nivelul anului 2019, este de 17,7173 euro/cap de animal, adică 84,15 lei / cap de animal.

George ZAVERA