În Alexandria se înfiinţează Centrul de Prevenire și Combatere a Criminalității

Primăria Alexandria în parteneriat cu Poliţia Teleorman vor înfiinţa din acest an Centrul de Prevenire și Combatere a Criminalității.

Înființarea centrului are ca scop elaborarea şi implementarea de programe/ proiecte/ campanii de prevenire a criminalităţii care să abordeze un spectru larg de infracțiuni.

De asemenea, vor fi desfăşurate activităţi educativ-preventive, de pregătire antivictimală şi antiinfracţională, având ca beneficiari grupurile vulnerabile: copii, femei, bătrâni, persoane cu risc de marginalizare.

Mai mult, centrul îşi propune consultarea cetăţenilor şi desfăşurarea de acţiuni comune cu aceştia, cu rol preventiv, în comunităţi de risc.

Alte scorpuri ale centrului sunt: prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor; prevenirea furturilor din locuinţe; prevenirea furturilor din societăți comerciale; prevenirea furturilor din buzunare; prevenirea furturilor auto; prevenirea violenţei domestice; prevenirea inșelăciunilor; prevenirea tâlhăriilor; siguranța pe internet sau educație rutieră.

C.D.