IJJ Teleorman: Evaluarea activităților desfășurate în anul 2018

Miercuri, 23 ianuarie 2019, începând cu ora 14,30, a avut loc activitatea de evaluare a activităţilor desfăşurate şi a rezultatelor obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman în anul 2018.

La eveniment au participat inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuţ Cătălin Sindile, prefectul judeţului Teleorman, Florinel Dumitrescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Virgil Cocoșilă, şefii structurilor cu care inspectoratul colaborează şi cooperează şi mass-media locală.

Anul 2018 a reprezentat pentru IJJ Teleorman o perioadă complexă din punct de vedere operativ, determinată de dinamica accentuală a fenomenelor sociale care au avut loc în zona de responsabilitate și a presupus o preocupare permanentă de eficientizare a activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă al cetăţenilor.

Pentru realizarea acestui obiectiv, structurile de ordine publică au executat 8932 de misiuni specifice, în urma cărora au fost constatate 141 de infracţiuni şi au fost aplicate 1323 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 235.050 lei. Au fost executate 406 misiuni pentru punerea în aplicare a 632 de mandate de aducere, emise de organele de urmărire penală şi instanţele de judecată. Pentru preîntâmpinarea săvârşirii unor fapte care încalcă normele legale, au fost desfăşurate, independent sau în comun cu alte instituţii cu atribuţii în domeniu, 90 de acţiuni preventive, din care 23 la unităţile de învăţământ, 50 la manifestările sportive şi 17 la adunările publice.

Îndeplinirea misiunilor de pază, la cele 20 de obiective, a avut ca scop asigurarea climatului de normalitate civică pentru desfăşurarea în siguranţă a activităţilor instituţiilor fundamentale ale statului.

Au fost executate 488 de transporturi corespondenţă clasificată, 36 de misiuni de pază a transporturilor speciale şi 65 de misiuni de protecţie a transporturilor de bunuri şi valori.

Nu au fost uitate nici structurile de suport, ale căror activităţi au contribuit din plin la îndeplinirea misiunilor specifice.

Principalele direcţii pentru creşterea performanţei în anul 2019 sunt: creşterea calităţii serviciului de ordine şi siguranţă publică; creşterea performanţei activităţilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale; dezvoltarea relaţiilor de cooperare cu structurile sistemului naţional de ordine şi siguranţă publică;îmbunătăţirea comunicării publice.

Cornelia RĂDULESCU