Ieri, la Nenciuleşti, a avut loc inaugurarea Drumului Judeţean F601, Albeşti – Mavrodin

În urmă cu patru ani, Consiliul Judeţean Teleorman a hotărât să modernizeze Drumul Judeţean 601F, ce face legătura între localităţile Mavrodin şi Vedea. Cum banii nu au fost niciodată îndeajuns, lucrările de asfaltare începute la data de 6 octombrie 2009 s-au executat în etape, după trei ani de la demararea investiţiei modernizarea drumului executându-se doar până la ieşirea din satul Părul Rotund, sat aparţinând comunei Nenciuleşti. Următoarea etapă de reabilitare a DJ 601 F, pe sectorul Părul Rotund – satul Albeşti (comuna Vedea) a fost derulată în acest an, recepţia tehnică a lucrărilor fiind făcută la data de 18 septembrie 2013. Valoarea totală a contractului de modernizare a drumului, de la Mavrodin până în satul Albeşti, pe o distanţă de 11,344 kilometri, s-a ridicat la 14.390.700 lei, inclusiv TVA. Investiţia este finanţată din bugetul Consiliului Judeţean Teleorman.
Proiectul privind modernizarea acestui drum judeţean a fost realizat de către SC Modul Proiect SA Alexandria, iar lucrările propriu-zise de către SC Teldrum SA, diriginte de şantier fiind un anume inginer Doru Urdăreanu, reprezentant al SC Total Road SRL Bucureşti.
Ieri, la ieşirea din satul Părul Rotund, aparţinând comunei Nenciuleşti, în prezenţa conducerii Consiliului Judeţean Teleorman, a reprezentanţilor proiectantului şi ai companiei ce a realizat această lucrare, a şefilor administraţiei publice locale din comunele Nenciuleşti şi Vedea, a jurnaliştilor din presa teleormăneană şi a numeroşi locuitori din zonă a avut loc inaugurarea oficială a acestei lucrări. Panglica inaugurală a fost tăiată de preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, secondat de primarul comunei Nenciuleşti, Sandu Vâlcu, şi primarul comunei Vedea, Aurel Drăghici. Aşa cum se obişnuieşte în astfel de momente festive, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, dar şi primarii comunelor Vedea şi Nenciuleşti au marcat importanţa realizării unui asemenea obiectiv, dar au vorbit şi de necesitatea ca într-un timp cât mai scurt să fie găsite fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor de modernizare a respectivului drum şi pe sectorul Albeşti – Vedea – Coşoteni.
Tronsonul de drum inaugurat ieri are două benzi de circulaţie, iar principalii parametri sunt: lăţimea platformei de drum=8 m, lăţimea părţii carosabile = 6 m, lăţimea acostamentelor = 2 x 1 m, benzile de încadrare = 2 x 0,25 m, panta transversală=2,5 % pentru partea carosabilă şi 4 % pentru acostamente. Lucrările au mai inclus amenajarea acostamentelor, 10 km şanţuri de pământ în intravilan, 10 km rigole de pământ în extravilan, 10 podeţe transversale tubulare cu diametrul de 800 mm, 520 m rigole pereate cu beton, 52 de drumuri laterale, 34 de indicatoare rutiere, 11,3 km de marcaje rutiere.

George ZAVERA