Ieri, la Alexandria, slvicultorii au dat startul împăduririlor de primăvară

În organizarea Direcţiei Silvice Teleorman, ieri, la Alexandria, a fost deschisă oficial “Luna plantării arborilor”, acţiune care se va derula în perioada 15 martie-15 aprilie 2014. Acţiunea a debutat la sediul Ocolului Silvic Alexandria, alături de conducerea Direcţiei Silvice Teleorman fiind prezenţi lucrători silvici de la Ocoalele Silvice din judeţ, precum şi numeroşi jurnalişti din mas media teleormăneAnă. Pentru acest an, aşa cum a precizat directorul Direcţiei Silvice Teleorman, inginer Marin Dumitru, programul de regenerare a pădurilor de pe raza judeţului nostru prevede executarea lucrărilor de regenerare şi de împăduriri pe o suprafaţă totală de 157 hectare. Din această suprafaţă se vor executa lucrări de regenerare pe o suprafaţă de 94 de hectare, iar pe 63 hectare se vor face împăduriri cu diferite specii de arbori.
Şi cum cea mai plăcută lecţie de silvicultură nu poate fi ţinută decât în natură, startul practic al acestei acţiuni de interes naţional a fost dat în pepiniera Ocolului Silvic Alexandria, aici, sub îndrumarea directă a specialiştilor, câţiva muncitori, cu ajutorul utilajelor necesare, participând la acţiunea de scoatere din pământ a puieţilor de salcâm şi pregătirea acestora în vederea plantării. .
În cea de-a doua parte a acţiunii de deschidere oficială a campaniei împăduririlor de primăvară, organizatorii acestui eveniment şi jurnaliştii s-au alăturat silvicultorilor prezenţi pe terenurile din cadrul Unităţii de Producţie IV, aparţinând Ocolului Silvic Alexandria. Sub directa îndrumare a şefului Ocolului Silvic Alexandria, ing. Florin Nania, cu participarea efectivă şi a altor silvicultori din cadrul Direcţiei Silvice, câteva zeci de muncitori se aflau în plină desfăşurare a acţiunii de plantare de puieţi de plop alb. Puieţii de plop au fost produşi în pepiniera din cadrul Ocolului Silvic Alexandria, suprafaţa ce va fi plantată în aceste zile fiind de 0,5 hectare, extinzându-se astfel suprafaţa de pădure existentă în apropierea râului Vedea.
Dată fiind importanţa extinderii suprafeţelor împădurite din punct de vedere economic dar şi în ceea ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor de mediu, în ziarul nostru de mâine vom prezenta amănunţit întregul program derulat de către silvicultorii teleormăneni în acest an, la unele acţiuni urmând a participa şi elevi de gimnaziu şi de liceu, precum şi salariaţi ai unor companii economice din judeţ.

George ZAVERA