Ieri, la Alexandria, s-a deschis Târgul Gospodarului

Ieri, la Alexandria, pe platoul din fața Casei municipale de Cultură, s-a deschis ediția de primăvară a Târgului Gospodarului, manifestare organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman. Încă de la deschidere, noua ediție a Târgului Gospodarului s-a bucurat de un interes deosebit din partea alexăndrenilor, dar și al multor gospodari din celelalte localități ale județului Teleorman. Târgul Gospodarului va deschis până pe data de 25 martie 2017, inclusiv.

Ca şi în anii trecuţi, la expoziţia-târg de la Alexandria sunt prezenţi producători şi distribuitori de flori de sezon de grădină și apartament într-o gamă coloristică extrem de variată, de seminţe de legume și flori, de puieţi de pomi fructiferi, arbuşti şi plante ornamentale, butaşi de viţă-de-vie şi trandafiri, precum şi de produse tradiţionale obţinute din lapte, carne, cereale şi miere. Nici de această dată la Târgul expoziție din Alexandria nu lipsesc vestiții producători de cozonaci ardelenești kurtos. Totodată, la Târg sunt prezenți producători și comercianți de obiecte de artizanat. Târgul reuneşte astfel producători şi comercianţi din judeţele Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Ialomița, Prahova, Harghita și municipiul București.

Grătarul cu mici și frigărui la proțap, dar și berea înspumată sunt la dispoziția vizitatorilor târgului pe tot parcursul desfășurării acestei manifestări economice.

După cum ne-a precizat precizat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Teleorman, inginer Marin Niculcea, organizarea târgului de primăvară de la Alexandria este urmarea firească a interesului sporit pe care producătorii de flori, de plante decorative, de material dendricol, de produse tradiţionale din carne şi lapte, dar și de obiecte de artizanat îl manifestă pentru astfel de expoziții cu vânzare, precum și a dorinţei unui număr din ce în ce mai mare de teleormăneni de a-și procura astfel de produse.

Dacă produsele tradiționale din carne și lapte și cele provenite din sectorul apicol sunt ceva mai scumpe decât cele procesate industrial, prețurile la produsele de artizanat, la flori și material dendricol sunt accesibile cumpărătorilor, “de criză”, cum se spune, apreciere confirmată de faptul că foarte mulţi dintre cei ce vizitează expoziţia-târg nu pleacă acasă cu sacoşa goală. O vizită cât de scurtă în “raiul florilor de primăvară”, dar şi o mică degustare a produselor tradiţionale expuse la Alexandria sunt benefice tuturor iubitorilor de natură și de frumos, celor ce au ales calea alimentaţiei echilibrate, din meniul lor zilnic nelipsind mierea, produsele din cereale, din carne şi lapte procesate după reţete tradiţionale.

George ZAVERA