Ieri, la Alexandria, s-a deschis “Târgul Gospodarului”, ediţia de primăvară

În organizarea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, ieri, la Alexandria, în perimetrul din faţa Casei de Cultură, s-a deschis “Târgul Gospodarului”, manifestare expoziţională cu vânzare ajunsă la cea de-a cincea ediţie. Ca şi în anii trecuţi, expoziţia-târg din Alexandria, ce va fi deschisă până pe data de 22 martie a.c, se bucură de prezenţa unui important număr producători şi distribuitori de seminţe de legume, flori, puieţi de pomi fructiferi, arbuşti şi plante ornamentale, butaşi de viţă-de-vie şi trandafiri, precum şi de produse tradiţionale din lapte, carne şi miere. Târgul reuneşte producători şi comercianţi din judeţele Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Sibiu, Vâlcea şi municipiul Bucureşti.
Sunt prezente, totodată, firme care comercializează scule şi materiale folosite în grădinile de legume, în sere şi solarii, în vii şi livezi, inclusiv instalaţii de irigat.
Gama produselor expuse spre vânzare cuprinde, de asemenea, hrană pentru păsări exotice şi de apartament şi pentru animalele de companie. Nu lipsesc nici de această dată producătorii şi comercianţii de obiecte de cult.
O expoziţie-târg care s-a bucurat încă de la deschidere de un interes deosebit din partea alexăndrenilor, dar şi al multor gospodari din judeţ. De o atracţie cu totul aparte s-a dovedit a fi sectorul în care îşi expun marfa producătorii şi comercianţii de seminţe de legume şi flori, de flori, arbuşti ornamentali şi puieţi de pomi fructiferi.
Este de remarcat faptul că, aşa cum declară ing. Stan Pantilie, director în cadrul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, la actuala ediţie de primăvară a “Târgului Gospodarului” sunt producători şi comercianţi care au fost prezenţi la Alexandria şi în anii trecuţi, semn că volumul vânzărilor a fost mulţumitor. Sunt şi firme prezente pentru prima oară, care, cu siguranţă, la încheierea târgului vor constata că deplasarea la Alexandria le-a adus un profit rezonabil.
Expoziţia-târg de la Alexandria constituie un eveniment special chiar şi pentru cei care doar vin să privească, mirificul peisaj creat de mulţimea şi diversitatea florilor multicolore aducându-le tuturor primăvara în suflet, speranţa de mai bine, iubirea şi dragostea de frumos şi armonie în tot ceea ce ne înconjoară.

George ZAVERA