“Ghiozdanul cu surprize” a ajuns şi la copiii romi din Smârdioasa!

Aşa cum a promis, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa – Sucursala Teleorman -Lixandru Mielu, acţiunea de stimulare a participării copiilor romi la educaţie a continuat în comuna Smârdioasa. În incinta Şcolii Gimnaziale Smârdioasa, acţiunea “Ghiozdanul cu surprize”al cărei obiectiv principal este prevenirea abandonului şcolar s-a desfăşurat fără niciun fel de surprize neplăcute, aşa cum s-a întâmplat, recent, în comuna Blejeşti.

In cadrul acţiunii, 22 de copii de la clasa pregătitoare şi clasele I-IV, în cadrul competiţiei organizate de reprezentanţii Partidei Romilor, au participat la jocuri în care şi-au dezvoltat spiritul de echipă şi au exersat relaţii sociale. La finalul competiţiei toţi copiii au ieşit invingători, aceştia fiind premiaţi cu câte un ghiozdan plin cu rechizite, câte un joc puzzle şi un joc lego. Directoarea Şcolii Gimnaziale Smârdioasa, Cristea Olimpia, şi colectivul de cadre didactice de la învăţământul primar au manifestat deschidere şi i-au sprijinit pe reprezentanţii Partidei Romilor – Sucursala Teleorman în derularea activităţilor propuse, participând la identificarea elevilor de etnie romă din fiecare clasă şi punându-le la dispoziţie Sala de sport pentru desfăşurarea concursului din cadrul acestei acţuni. Cadrele didactice au răspuns invitaţiei APRPE Teleorman şi au participat la derularea activităţilor din cadrul evenimentului.

Conducerea şi colectivul de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Smârdioasa au apreciat acţiunile derulate de reprezentanţii Asociaţie Partida Romilor Pro Europa, asigurându-i totodată de tot sprijinul şi în alte iniţiative de acest fel, pe care Asociaţia le va desfăşura.

Adrian COSMA