Gerul a cam îngheţat numărul solicitărilor către Ambulanţă

Paradoxal sau nu, odată cu înteţirea gerului a scăzut şi numărul solicitărilor către Serviciul de Ambulanţă Teleorman, solicitări venite din partea cetăţenilor aflaţi în dificultate.
Cel puţin asta se înţelege din informaţiile privind intervenţia medicilor Serviciului de Ambulanţă Teleorman, din perioada ultimelor trei zile, în comparaţie cu perioadele anterioare, atunci când numărul evenimentelor a fost dat de cele peste 400 de cazuri.
În perioada 6-9 decembrie 2013, au fost semnalate nu mai puţin de 332 de solicitări în care pacienţii acuzau diferite afecţiuni. Cele mai multe dintre acestea au fost în cazul persoanelor care acuzau dureri abdominale sau de spate. În această situaţie au fost 32 de persoane. Tot atâtea cazuri s-au înregistrat şi în cazul persoanelor care au avut de suferit în urma unor sincope.
Alte 25 de persoane au suferit de apoplexie, pierderea bruscă a cunoştinţei cauzată de o hemoragie cerebrală, iar dificultăţile de respiraţie au ridicat anumite probleme în cazul a 23 de pacienţi.
Număr crescut al intervenţiilor a fost înregistrat şi în cazul persoanelor care acuzau dureri puternice la cap (cefalee). Cu această afecţiune au fost diagnosticate 20 de persoane.
Şi pentru că, odată cu instalarea frigului, ţuica şi vinul fiert sunt binevenite, medicii de pe ambulanţe au intervenit în nu mai puţin de nouă cazuri, în care pacienţii şi-au depăşit limitele în ce priveşte consumul de alcool. O situaţie aproximativ constantă a fost şi în cazul persoanelor care au ajuns sub supraveghere medicală din cauza violenţei şi a agresiunilor fizice. În această situaţie au fost nouă persoane. Doar una dintre persoane a fost înregistrată cu gradul I de dificultate.
În celelalte cazuri pentru s-a intervenit în această perioadă, pacienţii au acuzat dureri toracice, sângerări, probleme psihiatrice, temperatură, convulsii, alergii, diabet zaharat.

Mirel MANAFU