Gândurile lui Dragnea de după gratii

Una dintre metodele folosite de pușcăriașii încarcerați în penitenciarele românești, pentru a ieși fără bilet de voie din închisoare, este acela a datului în judecată. Astfel, pușcăriașii sunt citați să se prezinte la termen, iar gardienii sunt obligați să îi aducă, cu sau fără cătușe.

Astfel, fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Nicolae Dragnea, aflat în închisoare de mai bine de un an, în condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, a dat în judecată partidul și organizația PSD Teleorman, contestând înscrierea făcută în registrul partidelor politice. Dosarul a avut termen pe data de 4 iulie, iar pușcăriașul Liviu Dragnea a fost citat să se prezinte în sala de judecată, ieșind iarăși pe porțile închisorii Rahova.

În cursul anului 2019, Liviu Nicolae Dragnea, fostul lider al PSD-ului, a contestat din nou Organizația PSD Teleorman și a cerut dizolvarea acesteia. Dragnea a motivat că, prin decizia prin care a fost coondamnat se arată că și cele două angajate ale Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, Anisa Stoica, fostă dansatoare în ansamblul Burnas, și secretara cea mai conștiincioasă, Adriana Botorogeanu, care au lucrat la PSD, au comis o fraudă. Astfel, susține Dragnea, sunt create premizele care duc la concluzia că organizația de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată, dizolvarea constând în modificarea de statut, modificare care trebuie comunicată Tribunalului București. Tribunalul București și Curtea de Apel au respins acțiunea, pe motiv că nu este întemeiată. A urmat o a doua acțiune, la care Liviu Dragnea a fost iar scos din închisoare.

Liviu Dragnea va putea cere eliberarea condiționată în luna martie 2021. Până atunci va sta în celulă, își va pune gândurile în ordine, și se va gândi bine ce face cu actualul președinte PSD, Marcel Ciolacu, dar și cu ceilalți pesediști care l-au abandonat.

IOAN DUMITRESCU