Galeriile de Artă “Pavel Temov”, gazdă bună pentru artiştii plastici

“Sărbătoarea Zerezanului”, organizată în municipiul Alexandria, pe lângă evenimentele tradiţionale a prilejuit şi deschiderea Galeriilor de Artă “Pavel Temov” din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Alexandria. Inaugurate în urmă cu aproximativ un an de zile, după un amplu proces de renovare generală, prin extinderea spaţiului destinat evenimentelor cultural artistice, Galeriile de Arte au dobândit şi un nume ”Pavel Temov”, după bunicul scriitorului şi publicistului Elisei Virgil Dobrică de naţionalitate macedoneană, cel care păstoreşte această locaţie.
Aici şi-au expus lucrările de grafică şi pictură, artiştii plastici, Ion Drăghici şi Silvia Mihăilescu. Primul dintre ei fiind cunoscut şi ca restaurator al lăcaşurilor de cult, iar tânăra Silvia Mihăilescu prin lucrările expuse dovedeşte faptul că Ion Drăghici i-a fost un bun mentor îndrumând-o cu succes în această direcţie.
În ceea ce-l priveşte pe Ion Drăghici, în lucrările sale, artistul a surprins în mai multe ipostaze, cai şi nuduri, surprinse într-un mod personal şi realist.
Fiind prezent la câteva ediţii consecutive ale Sărbătorii “Zerezanului”, cunoscutul scriitor George Stanca a ales să-şi lanseze una din recentele sale cărţi, intitulată “Şantajul şi etajul”, odată cu deschiderea oficială a Galeriilor “Pavel Temov”.
Atât vernisarea lucrărilor celor doi graficieni şi lansarea de carte, s-au desfăşurat în prezenţa unui public numeros, din toate categoriile sociale, de la profesori, scriitori, şi până la reprezentanţi ai clasei politice din teritoriu, dar şi de la centru, printre care s-au evidenţiat prin prezenţă Victor Drăguşin primarul Alexandriei, reprezentanţii ambasadei Bulgariei în România, cât şi autorităţile locale din cele două oraşe Svisthov şi Belene implicate în organizarea “Zerezanului”.
Galeriile de Arte “Pavel Temov” de la Alexandria rămân permanent deschise oricărui eveniment de genul celui organizat la 1 februarie 2013.

Mirel MANAFU