Gala sportului teleormănean: Premierea unui sportiv special, Teodor Tănase

Joi, 13 decembrie 2018, într-un cadru festiv, a avut loc în Alexandria Gala sportului teleormănean, prezentată de Mariana Mitran, director al Direcției Județene de Sport și Tineret Teleorman.

Au participat sportivi din mai multe ramuri sportive, antrenori actuali și seniori, care au jucat un rol important în pregatirea sportivă a tinerilor și au contribuit la obținerea de rezultate deosebite pe plan național și international.

Alături de sportivii de performanță, a fost invitat și Teodor Tănase, sportiv Special Olympics de 15 ani și sportiv Paralimpic de 10 ani, fiind cel mai vechi sportiv special din județul Teleorman .

El practică atletism, aruncarea mingei de oină, baschet și darts .

Practicarea sportului l-a ajutat să-și îmbunătățească starea fizică, dezvoltându-i-se abilitățile motorii și comunicarea și îmbunătățindu-i-se calitățile sportive prin programele de pregătire.

Teodor Tănase a participat la multe competiții naționale și internaționale, obținând trofee, medalii și diplome .

El a câstigat în luna octombrie Cupa la Concursul Național de darts de la București .

Prin practicarea controlată a sportului a căpătat experiență, energie, sănătate, încredere în sine și bucuria de a trăi .

Este motivat în competițiile sportive de motto-ul Special Olympics: „Vreau să câștig, dar dacă nu voi câștiga, voi rămâne brav în încercarea mea!”.

Alături de prietenii lui din Asociatia „Dai o șansă” Alexandria, condusă de Elena Tănase, Teodor participă la multe competiții locale, naționale și internaționale, obținând un punctaj bun și multe trofee.

Teodor se antrenează cu tatăl lui de 15 ani și a reușit să dobândească abilități de viață independentă, i-a crescut gradul de interacțiune socială și a reușit să devină un campion al destinului.

Cornelia RĂDULESCU