Gabriela Szabo s-a întâlnit cu copiii din Teleorman

„Sportul nu înseamnă doar mişcare şi stil de viaţă sănătos. Sportul înseamnă educaţie”
Multipla campioană mondială şi olimpică Gabi Szabo a fost prezentă, ieri, în Teleorman, cu prilejul derulării proiectului “SPORTUR”, acţiune ce are loc în cadrul campaniei sociale “Sport pentru o Viaţă”.
Sportiva a ajuns în Teleorman după ce dimineaţa, la ora 10:00, a dat startul Crosului Tineretului, primul cros desfăşurat simultan în toată ţara, eveniment organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului.
În jurul orelor 12:00 atleta a fost prezentă la Şcoala Gimnazială Peretu, iar două ore mai târziu, elevii Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Alexandria s-au aflat faţă în faţă cu multipla campioană.
Gabriela Szabo a ajuns în judeţul nostru la iniţiativa profesorului Ioan Augustin, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului.
„Întâmplarea face să fiu astăzi, aici, la Alexandria. De puţin timp lucrez la Ministerul Tineretului şi Sportului şi am avut prilejul să-l cunosc pe Augustin, care m-a întrebat dacă am fost vreodată în Teleorman. I-am spus că nu şi atunci a zis: „Păi, să mergem în Teleorman”.
Dorim ca în şcolile din Teleorman să promovăm un stil de viaţă sănătos, să punem bazele piramidei pentru viitorul sportiv de mare performanţă. Din 2007 fac asemenea campanii de promovare. Promovez sportul, promovez mişcarea, promovez un stil de viaţă sănătos”, a precizat Gabriela Szabo.
După ce le-a vorbit copiilor despre munca pe care a depus-o pentru a ajunge la performanţele obţinute şi după ce a asistat la o oră de Educaţie fizică desfăşurată în sala de sport Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, multipla campioană s-a întâlnit cu antrenori, pentru a discuta despre „sportivii care sunt implicaţi în fenomenul de sport de mare performanţă”.
În ceea ce priveşte introducerea mai multor ore de sport în programa şcolară, atleta a subliniat că „îmi doresc foarte tare ca cele patru ore de sport să fie introduse din septembrie. Copiii noştri au nevoie de mişcare. Trăim într-o lume a tehnologiei, în care copiii socializează doar din faţa calculatorului. Prin sport copiii învaţă să socializeze faţă în faţă şi astfel îşi fac noi prieteni. Şi, de ce nu, astfel îşi pot privi adversarul în faţă şi se vor pregăti pentru viaţă. Sportul nu înseamnă doar mişcare şi stil de viaţă sănătos. Sportul înseamnă educaţie”.
Potrivit celor spuse de Ioan Augustin, prin prezenţa Gabrielei Szabo în judeţul nostru „vrem să stimulăm gustul pentru mişcare în rândul tinerilor şi cred că un alt exemplu mai bun pentru sportivi şi pentru tineri, decât marii campionii, nu putem da.”
Vorbind despre proiectele viitoare pe plan sportiv ce se vor derula în Teleorman, subsecretarul de stat a precizat că pe viitor se doreşte reînvierea vechii Daciade, dar sub o altă formă.

M. MEILĂ