Fostul premier Ungureanu, în vizită la colegii săi din Alexandria!

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, fost premier al României, s-a aflat marţi seara în vizită de lucru la colegii săi din Alexandria. Deşi a ajuns la Alexandria cu ceva întârziere faţă de ora anunţată de către organizatorii acestei întâlniri, la sediul Organizaţiei judeţene Teleorman a Forţei Civice fostul şef al SIE, actualmente senator de Arad în Parlamentul României, a fost aşteptat de către un mare număr de membri ai partidului şi simpatizanţi, precum şi de jurnaliştii din presa teleormăneană.
În cadrul conferinţei de presă organizate cu acest prilej, răspunzând curiozităţii ziariştilor, Mihai Răzvan Ungureanu a precizat faptul că venirea sa la Alexandria face parte din programul de audit al tuturor organizaţiilor judeţene, pentru a se cunoaşte direct starea fiecăreia dintre ele, ulterior urmând să aibă loc o întâlnire la Bucureşti cu toţi liderii din teritoriu ai acestei formaţiuni politice.
“Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Forţa Civică este un partid care porneşte de la revolta oamenilor, a celor care ni s-au alăturat. Peste 80 la sută dintre membrii partidului nostru nu au făcut niciodată politică militantă. (…) Suntem un partid tânăr, în plină construcţie, pe care-l întărim adăugând cărămidă peste cărămidă, bob cu bob, un partid pe care 9 decembrie 2012, ziua alegerilor parlamentare, ne-a scos mult întăriţi. Într-un timp foarte scurt de la înfiinţare, în numai trei luni de zile, am ajuns să obţinem patru posturi de deputaţi şi senatori în Parlamentul României”, a subliniat Ungureanu.
Şeful Partidului Forţa Civică s-a declarat mulţumit de ritmul de creştere al formaţiunii politice pe care o reprezintă, spre ea venind oameni din toate sferele societăţii româneşti, dar mai ales de faptul că în conducerea organizaţiilor din teritoriu, dar şi în partid sunt mulţi tineri. Legat de afluenţa mare de tineri către Forţa Civică, Ungureanu a punctat că ”Aceasta este generaţia care vrea să intre în politică, pentru că nu s-a simţit reprezentată de alte partide. (…) Noi credem într-o dreaptă puternică, creştină, care să dezvolte ţara şi să redea ceea ce li se cuvine propriilor cetăţeni.”
Reamintind faptul că “România a fost o ţară puternic industrializată, dar acum e o ţară în ruină”, Ungureanu i-a îndemnat pe români să fie încrezători în ceea ce sunt, pentru că sunt oameni corecţi, care au muncit cinstit toată viaţa şi au tot dreptul să fie pe deplin respectaţi. Trebuie să fie construită o Românie din care copiii să nu mai dorească să plece, o ţară în care românii să fie plătiţi corect pentru munca depusă.
La Alexandria, Ungureanu a fost însoţit de secretarul general al partidului, Ştefan Pirpiliu.
Preşedintele organizaţiei judeţene, Eugen Pârvulescu, a precizat faptul că la această dată Forţa Civică în Teleorman are 1300 de membri, ritmul de creştere actual însemnând că până în toamnă numărul acestora ar putea creşte până la 1800 de membri.

George ZAVERA