Focuri de armă pentru prinderea unui șofer! Acesta era minor

Şofer oprit cu focuri de armă! Acesta fugea de poliţie pentru că era minor și nu avea permis.

O patrulă de poliție din cadrul Poliției Municipiului Roșiori de Vede, aflându-se în serviciul de patrulare pe strada Sf. Vineri din localitate, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele polițiștilor.

S-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 20 kilometri. Unul dintre polițiști a executat foc de avertisment, apoi asupra pneurilor, reușindu-se oprirea autoturismului pe un teren extravilan din apropierea localității Săceni. Conducătorul auto și pasagerul au abandonat autoturismul, ulterior fiind identificați de către polițiști pe raza comunei Ciolănești și conduși la sediul Poliției Municipiului Roșiori de Vede în vederea cercetărilor.

Din verificările efectuate s-a stabilit că atât conducătorul auto, cât și pasagerul sunt minori cu vârsta de 16 ani, ambii domiciliați în mun. Roșiori de Vede, motivul pentru care acesta nu a oprit la semnalele polițiștilor fiind că nu deține permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție prin Parchet.

În urma folosirii armamentului nu au fost înregistrate victime omenești sau pagube materiale.

Claudiu DUMITRACHE