Flashmob al elevilor Colegiului ”Al. I. Cuza”, de Ziua Internațională a Educației

Elevii Colegiului Național ”Al.I. Cuza” din Alexandria au organizat vineri, 5 octombrie 2018, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, o acțiune, pentru a promova într-un mod aparte concursul Euroscola, în cadrul proiectului Calificas. Evenimentul a avut loc pe platoul Casei de Cultură din municipiul reședință de județ, începând cu ora 10:00.

”Astăzi am promovat proiectul Calificas, în cadrul proiectului Euroscola , ediția a XI-a. Am vrut să promovăm acest concurs și altfel, într-un mod mai plăcut, un flashmob, mai exact” a spus Renata Soare, elevă a Colegiului Național ”Al. I. Cuza” din Alexandria.

Însoțiți de cadre didactice, elevii au realizat un flahmob, în cadrul campaniei de informare, conștientizare și promovare a proiectului cu finanțare europeană Calificas.

Obiectivele campaniei sunt: familiarizarea tinerilor cu importanța și rolul instituțiilor europene; o mai bună cunoaștere a Uniunii Europene și a valorilor pe care se întemeiază aceasta; creșterea gradului de conștientizare și responsabilizare a elevilor cu privire la contextul social, economic și politic european contemporan; creșterea gradului de informare cu privire la programele finanțate de Uniunea Europeană pe diverse domenii de activitate/arii de interes; dezvoltarea abilităților de comunicare și abilităților de lucru în echipă la elevi.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat că obiectivul principal al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea capacității de ocupare a 625 aflate de persoane în căutarea unui loc de muncă (șomeri) prin dezvoltarea unui sistem integrat de orientare, consiliere și formare profesională.

M. MEILĂ