Festivitate de înmânare a diplomelor Cambridge English, la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” din Alexandria

Joi, 27 septembrie 2018, la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” din Alexandria, în cadrul unei festivități desfășurate în aula unității de învățământ începând cu ora 12:00, 43 de elevi din județul Teleorman au primit diplomele Cambridge English, în urma rezultatelor obținute la un examen susținut în data de 17 iunie la Colegiul Național ”Al.I.Cuza”, centru autorizat de pregătire pentru examene Cambridge.

Înainte de înmânarea diplomelor, elevii prezenți la festivitate au putut urmări, pe un ecran, cuvântul de introducere și mulțumire din partea Departamentului Cambridge Assessment English.

Alături de elevi, la festivitate au participat profesori de engleză de la Colegiul Național ”Al. I. Cuza”, dar și părinți.

Cea care le-a înmânat diplomele elevilor a fost prof. dr. Alina Titirișcă, examinator Cambridge, colaborator European Examinations Centre (EEC).

”Certificatele vă vor ajuta în viitor. Cambridge English Qualifications sunt recunoscute în întreaga lume ca marcă a excelenţei și, în oricare etapă s-ar afla elevii în această călătorie de învăţare, am dori să ne bucurăm împreună de succesul lor. Să fiți mândri de voi și de ceea ce ați realizat până acum”, a spus prof. Alina Titirișcă, adresându-se elevilor.

Cristian Tony Voicu, unul dintre elevii care au primit diplome, a împărtășit din exepriența legată de pregătirea pentru examen, orele de studiu și a vorbit despre emoțiile din ziua examenului.

”Este un examen foarte bun, ce vă ajută să stimați la ce nivel vă aflați cu limba engleză. Pregătirea pentru acest examen a fost lungă, intensă, ceea ce a dat roade după cum puteți vedea. Pregătirea, de fapt, a fost în fiecare zi, devenind un fel de rutină. Pur și simplu interacțiunea cu limba engleză, și la nivelul internetului, televizorului, ajută în mare parte dar, bineînțeles, mai ales cărțile în limba engleză ajută la îmbogățirea vocabularului”, a spus elevul. Cristian Voicu a încheiat cu un îndemn, adresat tuturor elevilor prezenți în sală: ”Întindeți-vă orizonturile!”.

M. MEILĂ