Copiii cu veleităţi muzicale din municipiul Alexandria sunt invitaţi să participe la a doua ediţie a concursului de muzică uşoară şi populară ”Festivalul Mărţişorului pentru copii”. Evenimentul se adresează viitorilor artiştilor cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. Scopul festivalului este să descopere tinerele talente, dar şi viitorii instrumentişti.
Se fac înscrieri pentru a doua ediţie a concursului de muzică uşoară şi populară ”Festivalul Mărţişorul pentru copii”. La preselecţie sunt aşteptaţi să participe copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. ”Artiştii” vor fi împărţiţi pe trei categorii de vârstă: 7 – 9 ani, 10 – 12 ani şi 13 – 14 ani.
Cei care vor să participe la concurs trebuie să se grăbească şi asta pentru că înscrierile se pot face până la data de 5 martie.
Preselecţia va avea loc pe data de 6 martie, cu începere de la ora 18:00, în Sala de şedinţe a Primăriei Alexandria.
La preselecţie concurenţii se vor prezenta cu negativ şi vor interpreta două piese. O piesă trebuie să fie obligatoriu din repertoriul românesc şi la alegere, poate să fie şi din repertoriul internaţional. Este obligatoriu ca una dintre piese să fie lentă, iar cealaltă ritmată.
Juriul de specialitate va evalua şi va decide acordarea trofeului şi a câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă. La Festival se pot înscrie doar copii şi tineri cu domiciliul în Alexandria.
La ediţia de anul trecut interpreta Daniela Rizea, care i-a încântat pe toţi cei prezenţi cu interpretarea ei, a fost declarată câştigătoarea Marelui Trofeu.

C. DUMITRACHE

Despre autor