Fermierii pot cumpăra tractoare românești produse la Reghin, în rate, fără avans sau dobândă!

Compania IRUM Reghin comercializează tractoare românești pe care le produce întegral, în cadrul fabricii proprii, realizată cu o investiție de peste 4 milioane de euro. Sunt scoase la vânzare modelele cu motorizare de 86 CP și 95 CP la prețurile de 34.500 euro TVA, respectiv 34.750 de euro, plus TVA, iar modelul cu motorizare de 102 CP la prețul de 34.950 euro TVA. Tagro, primul tractor românesc produs astăzi în România a fost conceput în Centrul de Cercetare și Dezvoltare pentru Utilaje Agricole și Forestiere – IFOR Reghin, proprietate a grupului de firme Maviprod, în incinta fabricii IRUM. Pentru tractoarele din gama Tagro omologarea europeană RAR a fost obținută în aprilie 2019, când a început și producția de serie.

Producătorul IRUM va fabrica și comercializa în acest an 300 de tractoare, iar în 2021 compania și-a propus să producă și să scoată la vânzare 500 de tractoare din gama Tagro. Tractorul TAGRO are transmisie mecanică cu 12 viteze și inversor, cu posibilitate de cuplare 4 x4, este dotat cu aer condiționat automat și ventilație cu sistem de filtrare a aerului, geam spate cu degivrare și scaun operator pneumatic cu încălzire. Garanția motorului este pentru o perioadă de 2 ani, respectiv pentru 1.500 de ore de funcționare, iar garanția tractorului în ansamblul său este de 2 ani sau 1.000 de ore de funcționare.

Luna trecută, IMUM a început producerea a trei noi modele de tractor de dimensiuni mai mici, la prețuri care variază între 10.000 și 20.000 de euro, dedicate fermelor de familie.

În această perioadă, conducerea fabricii de tractoare IRUM Reghin a introdus un sistem de vânzări prin care să îi ajute pe fermierii români să își cumpere mai ușor un tractor nou. Astfel, fermierii pot achiziționa tractoare românești direct de la fabrica din Reghin, în rate,fără avans sau dobândă !

”Am dezvoltat pentru fermie¬rii români un sistem de ofertare cu avans zero, dobândă zero și rate direct la fabrică. Consider că provocările vor ține de identificarea unor variante de finanțare cât mai eficiente. Iar schimbarea cred că vine din creșterea acestui concept de a cumpăra local, de a susține producătorii români“, a declarat Mircea Oltean, care este și CEO al companiei.

George ZAVERA