Fermierii ar putea vinde legumele, accesând platforma online lansată de Ministerul Agriculturii

Venind în sprijinul fermierilor din sectorul legumicol, care, în această perioadă de criză provocată de pandemia de coronavirus , se confruntă cu mari probleme în ceea ce priveşte valorificarea produselor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale , începând de ieri, 30 martie 2020, a pus la dispoziția producătorilor o plattformă online. Un portal pe care legumicultorii îşi pot înscrie cantitățile de legume disponibile, cantităţi pe care oficialii Ministerului Agriculturii să le poată oferi marilor lanțuri de retail. În acelaşi timp, în urma dialogului cu marile lanţuri de retail se caută soluţii pentru a identifica cele mai bune modalități de preluare a mărfii direct de la producători.

„Este foarte important să se înțeleagă că această platformă se dorește să vină în sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal, care în această perioadă trebuie să își continue munca în ferme, în solarii sau în câmp. De aceea, a fost creată, pentru ca noi, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, să îi sprijinim pe fermieri în dialogul cu marile lanțuri de retail, pentru a găsi soluții ca aceste produse să ajungă pe masa consumatorilor”, a precizat ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Este deosebit de important ca şi în această perioadă critică fermierii să își desfășoare activitatea pentru a produce bunuri alimentare şi a asigura securitatea alimentară a României.

În scopul înscrierii cantităţilor de legume disponibile pentru vânzare, producătorii vor accesa platform online www.rndr.ro/legume . Pentru a putea completa informațiile solicitate în portal, producătorii agricoli trebuie să se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator. După crearea contului de utilizator, producătorul de legume poate trece la completarea anunțului.

După completarea datelor, în mod automat de pe platforma online va fi transmis utilizatorului un e-mail de confirmare, la adresa electronică indicată de producător. Legumicultorii își asumă responsabilitatea informațiilor publicate în acest portal.

Producătorii din sectorul legumicol pot publica oferte de vânzare pe platforma online creată de Ministerul Agriculturii, cu condiția ca ei să deţină atestat / certificat de producător valabil, emis de primăria din localitatea în care fiecare legumicultor îşi desfăşoară activitatea.

George ZAVERA