Fermier trimis în judecată de procurorii DNA

Un fermier teleormănean au ajuns în atenţia procurorilor DNA fiind acuzat de corupție. Acesta a fost trimis în judecată, în stare de libertate.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui DIMA PETRE, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2009, Dima Petre, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente ce conțineau aspecte necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru o suprafață de teren de 130 ha pe care nu o deținea în realitate.

Prin acțiunile sale inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare de 63.475,83 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 135.491,57 lei, la care se adaugă dobânzile și penalitățile prevăzute de lege până la achitarea integrală a debitului.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra a două terenuri ce aparțin inculpatului. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă și asupra sumelor de bani, existente și care vor intra într-un cont pe care inculpatul îl deține la o unitate bancară.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

C. DUMITRACHE