Faza naţională a Olimpiadei pe teme agricole se va desfăşura din nou în Teleorman

Potrivit informaţiilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, în “săptămâna altfel”, la Liceul Tehnologic „Sfântul Haralambie” din Turnu Măgurele, se va desfăşura faza naţională a olimpiadei din aria curriculară tehnologii, din domeniul agricultură.
Un eveniment similar a mai avut loc la nivelul judeţului nostru şi în anul 2010, la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria.
Deschiderea festivă a activităţii se va face marţi, 8 aprilie 2014, începând cu orele 17:00, la Primăria mun. Turnu Măgurele.
Concursul se adresează elevilor claselor a XI-a şi a XII-a, cu specializările cultura plantelor şi creşterea animalelor.
Fiind vorba despre faza naţională a unei competiţii, în Teleorman vor fi prezenţi 88 de elevi, din mai multe judeţe. Dintre aceştia, 27 de elevi de clasa a XI-a şi 14 elevi de clasa a XII-a s-au înscris pentru prima specializare, iar 26 de elevi de clasa a XI-a şi 21 elevi de clasa a XII-a s-au înscris pentru cea de a doua specializare.
La eveniment vor fi prezenţi şi 37 de profesori din toată ţara.
Proba scrisă va fi susţinută de concurenţi în ziua de 9 aprilie, a doua zi va urma o pauză, însă elevii vor participa la un schimb de bune practici şi o şedinţă tehnică, iar proba practică, fiind rezervată pentru ziua de 11 aprilie.
Festivitatea de premiere va avea loc la Sala “Casa Armatei” din Turnu Măgurele.

M.M.