Fac focul în sobe cu lemne furate

Apropierea sezonului rece îi pune pe polițiști în gardă. În această perioadă, oamenii legii desfășoară acțiuni pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice și a transportului ilegal de material lemons. Și de multe ori acestea chiar dau rezultate. De exemplu, un echipaj de poliție a oprit în comuna Orbeasca, pentru control, o autoutilitară care transporta material lemnos.

În urma controlului, s-a stabilit că respectivul conducător auto este un tânăr în vârstă de 20 ani din comuna Cetășeni, sat Valea Cetățuia, județul Arges, acesta prezentând documentele autoturismului, cât și avizul de însoțire primar al materialului lemons. În urma verificării documentelor, s-a stabilit că pe avizul de însoțire erau trecute date false care nu corespundeau realității.

Materialul lemnos, esența stejar, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor și lăsat în custodie la Ocolul Silvic Alexandria.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”Fals material în înscrisuri oficiale” și ”Uz de fals”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C. DUMITRACHE