Expoziție de pictură spaniolă, la Muzeul Județean Teleorman

Vernisajul expoziției temporare ”Artă Spaniolă” a avut loc ieri, cu începere de la ora 11:00, la Muzeul Județean Teleorman, în Sala Auditorium.

La evenimentul organizat la inițiativa pictorului alexăndrean, Tudor Șerbănescu, au participat Gorgonio Sanjuán, Art Director „Goyart”, o parte dintre artiștii ale căror lucrările care fac parte din expoziția temporară ”Artă Spaniolă”, organizată la Alexandria și vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Virgil Cocoșilă.

Pavel Mirea, directorul instituției gazdă a precizat în deschiderea evenimentului că ”este o ocazie deosebită pentru noi, ca astăzi să găzduim această exzpoziție de artă. Expoziția a fost plănuită încă de anul trecut, iar autorul moral a fost Tudor Șerbănescu și, nu în ultimul rând, Gorgonio Sanjuan”.

Potrivit aceleiași surse, ”expoziția face parte dintr-un circuit GoyArt și prima prezență în România a fost la Ploiești, în 2014, la Iași, în 2015 și acum în 2016, la Alexandria”.

Vicepreședintele CJ Teleorman s-a arătat încântat de acest eveniment cultural ”pe care îl consider de o mare importanță pentru locuitorii municipiului Alexandria. Cu această ocazie, îi invit pe toți cei care sunt îndrăgostiți de cultură să vină să viziteze aceste opere de artă”, a spus Virgil Cocoșilă.

O parte dintre lucrările care se află la Alexandria până pe 20 septembrie 2016, au fost expuse și în orașe precum: New York, în Porto, Barcelona, Madrid, Stockholm, Paris, Alexandria, iar spre sfârșitul lunii septembrie vor fi expuse în Bulgaria.

”Eu, împreună cu colegii mei artișii, am vorbit despre România și le-am spus că este o țară foarte primitoare. Aveau mici îndoieli, dar acum sunt convinși că aveți o țară minunată și lipsește doar ca românii să spună lumii că au o țară minunată. Ceea ce facem noi este artă și comunicare, o lucrare de a uni popoarele”.

Expoziție de pictură spaniolă, la Muzeul Județean Teleorman

Artiștii spanioli prezenți la expoziție au primit din partea directorului Muzeului Județean Teleorman, diplome de participare.

Printre artiștii ale căror lucrări pot fi admirate în cadrul expoziției ”Artă Spaniolă”, până pe 20 septembrie 2016, la Muzeul Județean Teleorman, amintim: Riana Van Staden; Colectivo Arithinia; Quim Falco; Conchi Moreno Perales; Manuel Nietto; Carmen Boixados;Amina Daghmouni, Maria Pascual;J. Carlos Carmona Lagares; Yolanda Lalonso; Roxana Irimia; Guillermo Martinez Lourido; Laura R. Villarino; Sully Pereira; Pilar Arranz; D. K. Richardson; Joe Quinn; Juan A. Art Caravaca; Maria Sanchez; Ruahan Staden.

M. MEILĂ