Expoziţie de pictură în cadrul cercului pedagogic al profesorilor de artă plastică

Cercul pedagogic al profesorilor de artă plastică, din judeţul Teleorman s-a desfăşurat ieri, la Galeriile de Artă „Pavel Temov” din Alexandria. Aici s-au întâlnit doar şapte din cei 11 profesori de artă plastică calificaţi. Este vorba despre Ion Baban, Daniela Fotescu, Marian Popescu, Silvia Pătraşcu, Nicoleta Măgureanu şi Cristiana Purcărea şi Ion Diacon în calitate de coordonator al cercului pedagogic.
Acesta a propus ca în prima parte a activităţilor desfăşurate în cadrul acestui cerc pedagogic, să fie vizionat un film de scurt metraj, privind analiza unei opere de artă. Aici fiind vorba despre “Rondul de noapte”, lucrare ce a fost realizată de Rembrandt.
Ideea a venit în urma vizionării acestui film, de către profesor, în cadrul consfătuirii naţionale a inspectorilor de artă.
Următorul moment a fost marcat de realizarea unei expoziţii cu lucrările elevilor talentaţi, pregătiţi de profesorii de artă plastică prezenţi la acest eveniment. Fiecare dintre profesorii implicaţi în această activitate a putut participa cu maxim cinci lucrări.
Aşadar elevii ale căror lucrări au fost expuse sunt: Alexandra Şişu, Ionuţ Chiriţă, Emanuel Chiriceanu, Andreea Brian şi Silviu Stăncioiu, de la Şcoala Gimnazială Nr.5 din Alexandria pregătiţi de profesor Ion Baban; Mihai Teodor, Violeta Ghineaţă şi Ana Şerban, elevi ai Şcoli Gimnaziale din localitatea Gratia, pregătiţi de profesor Marin Popescu. De la Şcoala Gimnazială nr.1 din localitatea Izlaz, au participat cu lucrări în cadrul acestei expoziţii elevii Daniela Fotescu Pârvan şi Mădălina Zavală.
Iosiv Belciug de la Şcoala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” şi Oana Cristea de la Şcoala Nr.4, din Turnu Măgurele.
De la Colegiul “Unirea”, din aceeaşi localitate şi-au expus lucrările Ovidiu Orbeşteanu, Bianca Zbârnea, Maria Mihăilă şi Ştefania Els, iar de la Palatul Copiilor din Alexandria au participat cu lucrări elevii Mălina Ghinea, Andreea Ghencea şi Nicu Iancu, pregătiţi de profesor Ioan Diacon.
În cadrul expoziţiei pot fi admirate şi lucrările elevilor de la Şcoala Gimnazială din localitatea Tătărăştii de Sus, pregătiţi de profesor Pătraşcu Silviu. Este vorba despre George Ţicu şi Adelina Gărgărea.
De la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria, elevii pregătiţi de profesor Cristiana Purcărea şi care şi-au expus lucrările aici la Galeriile de Artă “Pavel Temov”, sunt Daria Teodora Burtea, Florin Ionel Iove, Şerban Ghioca, Amalia Andreea Pătraşcu şi Geanina Marinela Popescu.
De la Liceul Teoretic “A.I.Cuza”, profesorul Nicoleta Măgureanu, a ales pentru expoziţie, lucrările realizate de Alexandra Dumitru şi Gabriel Apostol, acesta din urmă participând cu două lucrări de grafică computerizată. Iar de la Şcoala Gimnazială “Alexandru Colfescu” au participat cu lucrări, elevii Andreea Ţone, Mihaela Vâlcea, Mihaela Ivănică şi Ciuraru Antonia.
Lucrările au fost realizate în general în tehnica tempera, însă aici au fost expuse şi lucrări de grafică şi chiar grafică computerizată.
Expoziţia va rămâne deschisă, până la data de 1 decembrie, timp în care, la Galeriile de Artă “Pavel Temov” din Alexandria se aşteaptă prezenţa unui public mult mai numeros, “capabil să descifreze mesajul artistic, după cum spunea însuşi profesorul Ion Diacon, pentru că rolul unei galerii de artă este şi acela de a înlesni comunicarea artistică.
După vernisarea acestei expoziţii, coordonatorul evenimentului a mai propus ca la următorul cerc pedagogic, care va avea loc în luna martie 2014, să fie expuse alături de lucrările elevilor şi cele mai reprezentative lucrări executate de profesori.
Spre finalul întâlnirii, profesorii implicaţi, au fost invitaţi de profesorul Ion Baban să viziteze şi cele peste 180 de lucrări ale elevilor săi, expuse în cadrul Şcolii Gimnaziale Nr.5 din Alexandria. Întâlnirea s-a încheiat prin discuţiile libere, purtate pe marginea activităţilor din cadrul cercului pedagogic.

M.M.