Exerciţiu ISU: Astăzi, sirenele vor suna în zece localităţi din Teleorman

În cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 10:00-15:00, sirenele vor suna în zece localităţi din judeţul Teleorman, în cadrul exerciţiului de alarmare derulat pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017. Localităţile în care se desfăşoară exerciţiul, sunt: Islaz, Turnu Măgurele, Traian, Seaca, Viişoara, Fântânele, Zimnicea, Năsturelu, Bujoru şi Pietroşani. În aceste localităţi va fi declanşat mecanismul de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor evenimente deosebite şi vor fi acţionate echipamentele de avertizare/alarmare a populaţiei din zone posibil afectate de dezastre, pin intermediul semnalelor acustice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU „A.D, Ghica” Teleorman, în acest interval de timp, locuitorii judeţului vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare. De asemenea, în funcţie de caracteristicile tehnice, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie.

Pe această cale, ISU ”A.D. Ghica” Teleorman îi informează pe cetățenii din localităile respective să rămână calmi și să urmărească informările ISU. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”.

La nivelul judeţului există un total de 158 de sirene, dintre care 143 sunt sirene electrice şi dinamice, iar 15 sunt sirene electronice.

M. MEILĂ