Evenimente organizate la Alexandria de 1 Decembrie

Ceremonia publică prilejuită de sărbătorirea Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri, urmată de spectacol

Alexăndrenii sunt așteptați sâmăbătă, începând cu ora 10:00, la ceremonia publică organizată cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și a Zilei Naționale a României, în fața Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din municipiul Alexandria. Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului Județul Teleorman, Consiliul Județean Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria, Garnizoana Alexandria și Episcopia Alexandriei și Teleormanului.

În prima parte a ceremoniei, Detașamentul de onoare va prezenta onorul, după care va fi intonat Imnul Național al României.

Soborul de preoți din cadrul Episcopiei Alexandriei și Teleormanului va oficia slujba religioasă, urmată de alocuțiunile oficialităților și depunerea de coroane și jerbe de flori la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial.

Cei prezenți la ceremonie pot urmări în continuare un microrecital de cântece patriotice din folclorul românesc, susținut de grupul ”Burnasul”. Ceremonia se va încheia cu parada militară.

Evenimentele prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri și Zilei Naționale a României vor continua și în după-amiaza zilei de 1 decembrie, cu un spectacol, care va începe de la ora 16:00. Vor cânta nume mari ale muzicii populare românești: Dinu Iancu Sălăjan, Viorica Macovei, Mariana Ionescu Căpitănescu și Nicușor Iordan. Seara va aparține iubitorilor de muzică ușoară, pe scenă urcând Delia și Carla’s Dreams.

În încheierea spectacolului, la ora 21:00, va avea loc un ceremonial de retragere cu torțe.

În acest an, la 1 Decembrie sărbătorim Centenarul Marii Uniri, 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918 care a însemnat desăvârșirea statului național român prin unirea provinciilor românești cu România.

M. MEILĂ