Evaluările naționale, programate în luna mai 2019

Elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține examenele de Evaluare Națională în anul școlar 2018-2019, în cursul lunii mai. Ministerul Educației Naționale a stabilit ca probele din cadrul evaluărilor naționale de la finalul claselor menționate anterior să se desfășoare în perioada 7-23 mai 2019.

Primii care vor fi evaluați sunt elevii clasei a II-a, în perioada 7-10 mai. Astfel, în 7 mai sunt programate probele scrise la limba română și lima maternă, după care, în data de 8 mai au loc testele de citire la cele două discipline. La matematică, elevii vor fi testați în data de 9 mai, iar proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Elevii de clasa a IV-a vor fi testați începând cu data de 14, la lima română, după care, în 15 mai vor susține proba la matematică. În 16 mai sunt testați la limba maternă elevii aparținând minorităților naționale.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) sunt programate în zilele de 22 și 23 mai. Astfel, elevii clasei a VI-a vor fi testați în ziua de 22 mai la limbă și comunicare, iar în data de 23 mai, la matematică și științele naturii.

Evaluările naționale ale elevilor din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt organizate în vederea elaborării planurilor individualizate de învățare ale elevilor. Rezultatele obținute de elevii la aceste evaluări sunt comunicate doar părinților copiilor.

M. MEILĂ