Evaluarea elevilor de clasa a II-a, la final * Urmează evaluarea elevilor din clasele a IV-a și a VI-a

Evaluarea elevilor de clasa a II-a s-a finalizat ieri, 13 aprilie 2017, ultima probă, cea de scris și citit la Limba Română, vizându-i doar pe elevii aparținând minorităților naționale. Pentru ceilalți elevi din clasa a II-a, Evaluarea Națională s-a terminat miercuri, 12 aprilie 2017, cu proba la scrisă Matematică. Prima probă din cadrul Evaluării Naționale, susținută de elevi de clasa a II-a, proba scrisă la Limba Română, respectiv Limba Maternă, s-a desfășurat luni, 10 aprilie 2017. Marți, 11 aprilie 2017, a avut loc proba de citit la Limba Română și Limba Maternă.

Elevii au fost testați în sălile de clasă în care învață de obicei, timpul alocat fiecărei probe fiind de 30 de minute.

Rezultatele individuale obţinute la Evaluarea Naţională nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. În baza rezultatelor obținute de elevi, fiecare unitate de învățământ va realiza planuri individuale de învățare, astfel încât, dacă este nevoie, şcoala va trasa o serie de măsuri de remediere a rezultatelor şi dezvoltare a competenţelor.

Dacă elevii clasei a II-a au fost evaluați în Săptămâna Mare, după sărbătorile Pascale este rândul elevilor din clasele a IV-a și a VI-a să fie testați în cadrul Evaluării Naționale.

Potrivit calendarului Evaluării competențelor la finalul claselor a IV-a și a VI-a, testările au loc după cum urmează:elevii din clasa a IV-a (3 mai 2017 – Limba română; 4 mai 2017 – Matematică; 5 mai 2017 – Limba maternă) și elevii de clasa a VI-a (10 mai 2017 – Limbă şi comunicare; 11 mai 2017 – Matematică şi Ştiinţe ale naturii).

M. MEILĂ