Eugen Pîrvulescu: banii europeni, șansa județului Teleorman

România va primi 80 de miliarde de euro, bani europeni, pentru relansarea economiei. Președintele României, Klaus Iohannis, a reușit să obțină pentru țara noastră, în urma reuniunii Consiliului European, bani ce vor fi folosiți pentru investiții majore în infrastructură și economie.

În acest context, președintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu îi îndeamnă pe teleormăneni să profite de oportunitățile oferite de obținerea celor 80 de miliarde de euro, să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea județului Teleorman. Potrivit liderului PNL Teleorman, aceștia bani sunt o șansă reală pentru județul nostru să se dezvolte.

”Îi îndemn pe toți teleormănenii, persoane fizice, autorități publice și locale, să profite de oportunitățile oferite de obținerea celor 80 de miliarde de euro, să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea comunităților în care locuiesc.

Îi asigur de tot sprijinul meu în demersul lor de a accesa banii europeni. De aceea, mi-am propus să pun la punct, în cadrul Consiliului Județean Teleorman, o echipă de specialiști. Este vorba despre consultanți care să îi ajute pe toți cei care au nevoie să întocmească proiecte europene. România și Teleormanul pot și au cu ce să se dezvolte”, a declarat Eugen Pîrvulescu.

Președintele României, Klaus Iohannis, a reușit să obțină pentru țara noastră, după patru zile și patru nopți de negociere, suma de 79,9 miliarde de euro. Acești bani vor putea fi folosiți pentru proiectele europene.

”Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansare, pentru revigorare economică.

Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică”, a mărturisit Klaus Iohannis, la finalul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

C. DUMITRACHE