Etapă surpriză în liga judeţeană de fotbal

FCM Alexandria s-a impus fără emoţii în ”derby-ul” etapei a 18-a din Liga a IV-a de fotbal. Pe terenul municipal, echipa antrenată de Mircea Cristescu a câştigat fără emoţii disputa cu Unirea Brânceni. Deşi cele patru goluri ale alexăndrenilor au venit abia în repriza secundă, gazdele au atacat ”în valuri” şi în prima parte a jocului.
Derby-ul etapei a 18-a din liga judeţeană de fotbal dintre FCM Alexandria şi Unirea Brânceni a fost decis de gafele portarului echipei oaspete, Florin Olteanu. Pe o vreme superbă pentru fotbal, sute de alexăndreni au umplut tribunele stadionului municipal pentru a asista la una dintre cele mai frumoase partide din acest weekend.
Deşi echipa oaspete s-a declarat încrezătoare în şansele sale înainte de disputarea acestui joc, pe teren lucrurile au stat cu totul altfel. FCM Alexandria a atacat din primele secunde, iar Unirea Brânceni a încercat să se apere aglomerat.
Dacă la pauză rezultatul a fost nul, în partea secundă portarului echipei oaspete, Florin Olteanu şi-a dat ”cu stângul în dreptul” de două ori. În minutul 50 acesta a ”interpretat” greşit o centrare eronată a lui Florin Radu. Deşi mingea a căzut în faţa portarului, acesta n-a fost în stare să o prindă, iar cu puţin ajutor din partea divinităţii (vântul i-a dat putere) mingea a intrat în plasă.
5 minute mai târziu, acelaşi portar gafează din nou şi îi permite lui Alexandru Olteanu să înscrie pentru 2-0. Căzut psihic, dar şi fizic, echipa oaspete a renunţat la orice iniţiativă ofensivă, iar alexăndrenii au mai reuşit să înscrie încă de 2 ori până la finalul partidei prin Mitran şi Parolea.
Etapa a 18-a a produs şi două surprize. Prima dintre ele s-a petrecut pe terenul din Zimnicea, acolo unde echipa gazdă a fost zdrobită cu scorul de 2 la 6 de către CS Spicpo Poroschia. Nici ocupanta poziţiei a treia, Pamimai Videle nu s-a descurcat mai bine pe propriul teren. Deşi la finalul turului de campionat aceştia se ”băteau” pentru promovare, acum se chinuiesc să rămână pe podium.
C. DUMITRACHE
Rezultatele etapei a 18-a

FCM Alexandria – AS Unirea Brânceni 4-0 (Fl. Radu (49), A. Olteanu (55), M. Mitran (75), F. Parolea (77))
CS Pamimai Videle – ACS Astra Plosca 0-2 (T. Eremia (35), A. Stavarache (48))
ACF Dunărea Zimnicea – CS Spicpo Poroschia 2-6 (B. Daşa (45), Chiriţă (80) / D. Balauru (7, 15, 46), S. Didă (15, 33), Leo Barbu (89))
AS Tineretul Suhaia – CS Sporting Roşiori 1-8 (Zopotilă (90) / C. Bârsan (13, 50), V. Moraru (35), S. Mitran (56), M. Dicu (68, 75), L. Lăcovişte (80, 86))
AFC Voinţa Saelele – CS Rapid Buzescu 3-0 (A. Măican (33, 78), Gheldiu (60))
CS Metalul Peretu – CS Viaţă Nouă Olteni 2-1 (Şt. Mihai (30, 54) / M. Stanciu (80))
FC Traian – CS Unirea Țigăneşti 1-1 (Cr. Ilie (22) / Ct. Manea (45))
FC Udinese Uda Clocociov – ACS Ajax Botoroaga 1-0 (M. Sabău (27))
Programare etapa a 19-a
CS Spicpo Poroschia – AS Tineretul Suhaia
CS Sporting Roşiori de Vede – CS Pamimai Videle
ACS Astra Plosca – FCM Alexandria
ACS Unirea Brinceni – AFC Vointa Saelele
CS Rapid Buzescu – CS Metalul Peretu
CS Viaţă Nouă Olteni – FC Traian
CS Unirea Țigăneşti – FC Udinese Uda Clocociov
ACS Ajax Botoroaga – ACF Dunărea Zimnicea