Eroii Revoluției Române din Decembrie ’89, comemorați la Alexandria

Au trecut 30 de ani care ne-au învrăjbit unii împotriva altora, dând senzația că țara este încă neașezată.

De la Revoluția din decembrie 1989, în fiecare an, autoritățile județene și locale îi omagiază, la Alexandria, pe cei care s-au jertfit, în acele zile fierbinți, pentru democrație și pentru o viață în libertate.

Și în acest an, la Monumentul Eroilor Martiri din municipiul Alexandria a avut loc pe 22 decembrie 2017, începând cu ora 10:00, ceremonia publică de comemorare a eroilor Revoluției Române, organizată de Instituția Prefectului Județului Teleorman, Asociatia „22 Decembrie 1989”, Consiliul Județean Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria, Garnizoana Alexandria și Episcopia Alexandria și Teleormanului.

Ziua de 22 Decembrie este închinată memoriei eroilor Revoluției Române și celebrată, an de an, de către reprezentanții grupurilor parlamentare, autorităților publice judeţene și locale, filialelor veteranilor de război, filialei cadrelor militare în rezervă şi în retragere, filialelor partidelor politice, serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor, operatorilor economici, sindicatelor şi organizațiilor nonguvernamentale, organizațiilor revoluționarilor, tinerilor.

Toți cei amintiți mai sus au depus coroane și jerbe de flori în fața Monumentul Eroilor Martiri din municipiul Alexandria la ceremonia militară prilejuită de sărbătorirea „ZILEI VICTORIEI REVOLUȚIEI ROMÂNE ȘI A LIBERTĂȚII”.

Au fost susținute discursuri cu trimitere în trecut prin care fiecare dintre cei prezenți ne-au reamintit faptul că suntem o țară care a pătimit pentru ca sentimentul de libertate să nu îl abandonăm nicicând din sufletele noastre.

Primul care a luat cuvântul a fost primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, fiind vizibil emoționat, ca în fiecare an, privind comemorarea acestui eveniment. Despre importanţa evenimentelor din decembrie 1989 a continuat să ne vorbească și președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănut Cristescu.

Inclusiv prefectul Județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu a continuat să ne vorbească și să ne reamintească, prin discursul său, însemnătatea acestei zile în rândul cetățenilor.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare al garnizoanei Alexandria.

Claudiu DUMITRACHE