Epidemie de gripă în România * Se suspendă cursurile în grădinițele din Alexandria, nu și in școli

Ca urmare a declarării epidemiei de gripă în România, anunț făcut miercuri dimineață de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nicio școală din județul Teleorman nu-și suspendă cursurile, potrivit celor declarate de purătorul de cuvânt al ISJ Teleorman, Estera Ligia Stancu. În schimb, în cele două zile câte mai sunt până la vacanța intersemestrială, adică astăzi și mâine, grădinițele din Alexandria vor fi închise. Această măsură nu a fost luată ca urmare a declarării epidemiei de gripă, ci din cauză că în cursul acestei săptămâni s-a înregistrat o rată de absenteism de peste 20% în grădinițe, conform celor menționate de purtătorul de cuvânt al ISJ Teleorman.

În ceea ce privește desfășurarea orelor de curs în școli, în aceste două zile, câte mai sunt până la vacanță, se va efectua, în continuare, triajul elevilor, înaintea începerii orelor.

În contextul declarării epidemiei de gripă, la nivelul județului Teleorman rămân valabile aceleași măsuri instituite în data de 17 ianuarie 2019, după cum ne-a declarat Mioara Comana, director DSP Teleorman.

În primul rând rămâne valabilă limitarea accesului vizitatorilor în spitale, în special în secțiile cu risc.

De asemenea, pentru limitarea cazurilor de îmbolnăviri în perioada care urmează, DSP Teleorman recomandă celor care au simptome asemănătoare gripei să consulte medicul de familie, în vederea stabilirii unui diagnostic și, după caz, pentru a primi indicație de spitalizare.

În cazul în care cineva prezintă simptomatologie asemănătoare gripei este indicată izolarea voluntară la domiciliu.

Pentru a evita contactarea gripei, medicii recomandă: respectarea etichetei tusei și strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare), igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului și evitarea aglomerațiilor.

M. MEILĂ