Elevii teleormăneni calificaţi la fazele naţionale de şah şi tenis de masă

Săptămâna 9 – 15 decembrie 2013, s-a încheiat cum nu se putea mai frumos, pentru elevii teleormăneni, care au obţinut calificarea la fazele naţionale la şah şi tenis de masă, organizate de I.S.J. Teleorman.
Competiţiile se înscriu în calendarul O.N.S.S. (Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar), elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru anul şcolar 2013 – 2014.
Competiţiile au avut drept scop, desemnarea elevilor sportivi, care vor reprezenta judeţul Teleorman, la etapele naţionale de şah şi tenis de masă, pentru elevii de gimnaziu şi cei de liceu.
Pentru elevii de gimnaziu, competiţiile de şah şi tenis de masă, s-au desfăşurat în cadrul Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Alexandria, unde au participat elevi din 14 şcoli, din judeţul Teleorman.
Iar competiţia, jucătorilor de şah şi tenis de masă, din rândul elevilor de liceu, s-a disputat în sala de sport a Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria.
La tenis de masă, secţiunea fete, pe primele trei locuri s-au clasat elevele Carmen Bucă, elevă a Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede, profesor Daniel Radu. Pe locul II s-a clasat Ana Maria Vasile de la Şcoala Gimnazială Tătărăştii de Sus, pregătită de profesor Cornel Sandu.
Iar pe locul I, cu posibilitatea de a reprezenta judeţul, la competiţia naţională, a păşit Roxana Liceanu, elevă a Şcolii Gimnaziale Năsturelu, antrenată de profesor Mihai Dicu.
La secţiunea băieţi, pe locul III s-a clasat Simion Micu, elev al Şcolii Gimnaziale “Miron Radu Paraschivescu” din Zimnicea, pregătit de profesor Gheorghe Bâţă. Locul II, i-a revenit lui Valentin Bratu, elev al Şcolii Gimnaziale de la Videle, pregătit de profesor Bogdan Dinculescu. Iar pe locul I, s-a clasat David Bălan, elev al Şcolii Gimnaziale “Mircea cel Bătrân” din localitatea Turnu Măgurele. O parte din lauri revenindu-i şi profesoarei Lenuţa Ciobanu, cea care a contribuit la obţinerea acestor rezultate de către elevul său.
Despre competiţia de şah, acest sport al minţii, se poate spune că şi-a găsit destui pasionaţi şi în rândul elevilor teleormăneni, la ambele secţiuni, băieţi şi fete. Elevii au progresat într-atât încât, vor avea şi un reprezentant, la faza naţională a acestui sport.
Pe podium, şahistele au fost reprezentate, pe locul III de Mădălina Lăpuş, elevă a Şcolii Gimnaziale Merenii de Jos, pregătită de profesor Ionuţ Vintilă. Pe locul II s-a situat o altă elevă din mediul rural. Este vorba despre Silvia Chiţu de la Şcoala Gimnazială din localitatea Piatra.
Iar la faza naţională se va prezenta eleva Mălina Aciu, câştigătoarea locului I, pregătită de profesor, Octavian Pavel.
La băieţi, pe primele trei locuri din clasament, s-au situat Alexandru Badea ocupantul locului III, elev al Şcolii Gimnaziale din localitatea Smârdioasa, profesor Angelica Bratu. Locul II i-a revenit elevului Andrei Cârciumaru, de la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare”, antrenat de profesor Octavian Pavel. Iar pe primul loc s-a situat George Ciupitu, elev al Colegiului “Unirea” din Turnu Măgurele.
Etapa naţională
Câştigătorii competiţiilor de şah şi tenis de masă, din categoria elevilor de gimnaziu, următoarele etape (naţionale) se vor disputa în luna aprilie, la Suceava pentru cei mai buni şahişti şi la Cluj pentru jucătorii de tenis de masă câştigători ai fazei zonale.
Despre câştigătorii competiţiei de şah şi tenis de masă, din rândul elevilor de liceu, vom reveni cu amănunte într-un număr viitor al ziarului nostru.

Mirel MANAFU