Educaţie pentru muncă la grădiniţa din Conţeşti

Sub genericul “Carnavalul Primăverii”, la Grădiniţa Conţeşti, ieri a avut loc un eveniment în premieră, atât pentru instituţie cât şi pentru comunitatea locală. Este vorba despre organizarea unei expoziţii de obiecte realizate prin tehnica origami, tablouri realizate din diverse materiale, dar şi alte obiecte din ipsos pictate de preşcolarii grădiniţei, care au expuse cu scopul de a fi valorificate. Iar banii obţinuţi din vânzarea acestor obiecte să fie investiţi pentru modernizarea mobilierului, în special cel de la sala de mese, dar şi pentru procurarea materialelor didactice necesare desfăşurării activităţilor cu preşcolarii.
Pentru că tehnica origami nu poate fi aplicată de preşcolari fiind mult prea complexă, cele patru cadre didactice care s-au ocupat de confecţionarea obiectelor realizate prin tehnica origami, cât şi de organizarea acestei expoziţii sunt Florentina Căciuliţă, Violeta Brusaru, Tochiţă Ileana şi Raluca Epure.
Cadrele didactice de la grădiniţa din Conţeşti au considerat oportun, ca odată cu această expoziţie să organizeze şi un program artistic, aşa că, ieri după vernisare toţi preşcolarii de la toate grupele, îmbrăcaţi în costume naţionale s-au implicat în susţinerea unui program artistic de cântece, poezii şi dansuri populare, la care au fost prezenţi pe lângă părinţii copiilor şi alţi reprezentanţi ai comunităţii locale.
De la eveniment nu a lipsit nici directorul instituţiei George Berceanu care a felicitat iniţiativa educatoarelor de a organiza o astfel de expoziţie cu vânzare.
“Apreciez foarte mult munca acestor cadre didactice şi aştept ca astfel de expoziţii să devină o practică.”
Domnia sa a ţinut să precizeze şi care va fi destinaţia exactă a banilor obţinuţi din vânzarea acestor obiecte, tocmai pentru a nu trezi suspiciuni în rândul părinţilor.
Din primele ore ale zilei, din vânzarea obiectelor se strânseseră peste 200 de lei, ceea ce a fost un semn de încurajare pentru organizatorii acestui eveniment.
Preşcolarii grădiniţei din Conţeşti vor avea ocazia să-şi susţină programele lor odată cu
serbarea organizată în ziua de 7 martie la căminul cultural.
Iar în ziua de 24 martie 2014, la nivel local va avea loc un cerc pedagogic cu directorii instituţiilor de învăţământ, ocazie cu care va fi amintită şi iniţiativa educatoarelor de la Grădiniţa din Conţeşti, pentru a fi un bun exemplu pentru alte instituţii de învăţământ.

M.M.